Hösten

Jag kommer ihåg när jag var liten, då min mamma sa att hon gillade hösten. Jag kunde verkligen inte förstå detta, den var ju bara grå, deprimerande, kall och allmänt tråkig. Idag tycker jag annorlunda! Den är ju allt annat än grå! Satan vilka vackra färger vår natur med dess träd, buskar, himmel och sol bjuder på! Varje gång jag är ute och går (dvs tre gånger om dagen, pg.a hunden) så försöker jag att ta till mig allt som hösten visar upp med sin fulla glans. Damn, it's beautiful! Kan hända att det kan vara lite kallt ibland, men luften känns bara frisk. Sen är det ju faktiskt så, att det är bara att ta på sig en tröja extra eller gå lite snabbare. För man blir snabbt varm. Så nästa gång du går ut, sug i dig alla färger, titta lite extra på löven som skiftar i färg. Man glömmer nog lätt bort det, men det största ruset får jag nog från naturen och då speciellt när jag går själv och tar in alla intryck. Jag säger det igen, klart som sjutton man är Miljöpartist.

När jag ändå kommer in på MP, så skriver jag just för tillfället en hemtenta (dock känns det som det går riktigt dåligt nu i denna sena timme, kanske därför jag sitter och bloggar?),i vilket fall läser vi en bok av Ulrich Beck, där han beskriver det risksamhälle vi nu befinner oss i. Där han beskriver saker och ting som människan ha åstadkommit under industrisamhället som innebär en stor risk för oss. Bl.a all möjlig miljöförstöring. Lite otäckt att få saker och ting svart på vitt, men riktigt intressant.

------------------------------------------------------------------------------

I tisdags avslutades nollningen och våra nollor blev ettor. Allt hyllades med en FINSITTNING. Och visst var alla riktigt riktigt fina. En hellyckad kväll och kul middag med fina tal, roliga framträdande och med en anka som sjöng örongodis! Duktig du är gumman! Dagen efter bjöd dock denna kväll på en mäkta bakfylla.

------------------------------------------------------------------------------

Jag trivs fortfarande riktigt kanon här uppe i Öret. Är nöjd med det mesta just nu i mitt liv, det enda jag önskar är att staden Halmstad låg mycket mycket närmre Örebro.

Och på tal om Halmstad! På fredag nästa vecka drar jag dit med girlsen över helgen, efter det kommer vi att ta oss till Orust för att spendera några dagar hemma hos Ankans föräldrar.

Nu ska jag inta sängläge och titta på Simpsons.

En annan sak som kanske är värd att tillägga i nattens blogg...vet ni att tant Sofia faktiskt har köpt sin första Dvd-spelare någonsin? Inte illa pinkat av en tant som tycker att filmer är alldeles överskattat.

puss och kram
/Sofia

Tant Sofia

O herre!

Det här tar fasiken död på mig. Jag är förresten gammal också, det fick jag höra igår av en nolla. En gammal tant. Fast det var väl inget jag redan visste. Men just därför tar detta ännu mer död på mig. Jag talar alltså om detta festandet. Men...jag har liksom inte så mycket val just nu när jag är fadder.

Lillsittning igår som jag, Tess och Ankan ordnade. Jo, mat o allt runtomkring till 130 pers. Inte konstigt om jag trillar av pinnen snart asså. Ankan stod igår och stekte de sina, jag menar såklart klycklingar. Så nu har hon ett nytt smeknamn. Fried Duck?!?!

Idag kommer Mr D igen! Mmmm saknar. Det var ett tag sen.

Som sagt, inte en lugn stund. Nu ska jag ta en buss, sen sätta några stolar i en taxi från högströmska. Sedan är det vinbrännboll. Som sagt, jag sa att jag dör va?

Dagens låt: Guns N Roses - (vilken låt var det av dem som var sista låten nu igår igen???) November rain

/puss o kram