bla bla bla

Nu är det bara ta mig sjutton 3 dagar kvar! SEN ÄR DET SOMMARLOV =)

På fredag är det bartömning på kåren, på lördag förmiddag åker jag och girlsen lastbil upp till Delsbo (utanför Huddik), där vi kommer att spendera ett antal dagar i de Norrländska skogarna i en stuga utan varken vatten eller el. Efter det blir det en sväng till Sthlm där vi ska ta en rejäl festarhelg och efter allt detta drar vi ner till Jkpg där vi har fått en lägenhet på Torpa.

Det värsta av allt.....lägenheten i sommar, har inget Internet. Hua Hua Hua. Jag hoppas att man kan surfa på ngn annan lina kanske....

------------------------------------------------------------------------

Igår fyllde ju lilla Roofy 22 år! Det firade vi med jordgubbar, kladdekaaaga, banan och grädde. Alkohol blev det tillräcklit i helgen, så vi spar oss till fredag. Grattis Roppan!

------------------------------------------------------------------------

Förresten....kvinnorna i börsstyrelsen ökar. Nu är det andelen 19,3 procent. Är det ett skämt, det gör mig arg varje gång jag ser sådant. De siffror innebär att 80.7 procent är män!!! Alldeles för mycket *fnyser*. Jaja, det är ett steg i rätt riktning.

------------------------------------------------------------------------

Nu har jag inte tid med det här. Dagen ska spenderas i bibblan!


/Sofia

Gode värld!

Sicket drag det var igår på Palles 25-års fest på Babar!
Det var riktigt jäkla skoj! God mat var det också och en drös med trevligt folk.

Efterfesten ägde rum på BarOn vilket inte var att leka med det heller!

Nu har jag fet tenta-ångest vill jag lova....ord saknas....

Dagens låt: Raggarrock - Björn Rosenström

/Sofia

ps. det ryktas om att jag kommer att åka raggar-bil uppe i Norrland den 4.e juni när jag fyller tant. hehehehe. ds.

Avbrott

Jooo.....ett avbrott i plugget.
Nice är det med, med trevligt sällskap och drickspel.

För att citera Courtney: "Häng mig i ett träd upponer någonstans!"

Stora planer för de första veckorna i sommar. Norrland ska jag till. Sen Sthlm, sen Jkpg nästan! Det kommer att bli så gött så ni anar inte. Tänka på annat skit i stället för Marx, Durkheim, Weber, Dahl, Kvarnström, Foucault, Bourdieu, Parsons, Stromberg, Mead, Habermas.....etc......

Nu ska jag nog koncentrera mig lite!

Kyss

Dagens låt: Mika - Grace Kelly (enligt PÄka)

/Sofia

Party bilder!

Jajemän! Nu lägger jag upp bilder från Johannas och Jonas 25-års fest! Det var nog den grymmaste festen i år måste jag säga! Sedan fick jag idag höra av Johanna att hennes fest gjorde många singlar en tjänst. haha! Jaja de lyckades bra i alla fall! Återigen ett stort tack! Hoppas du gillade vårt spel? =)

Födelsedagsbarnet
51813-147

Min bordskavaljer Jimmy fick under kvällen i uppdrag att dra en rolig vits. Han lyckades.
51813-148

Tess och jag
51813-152

Lite middag och tal
51813-149

Ankan fick i uppdrag att dra med alla på allsång under kvällen. Hon lyckades hon med! Låtvalet var "fuck her gently" =)
51813-151

Maggan och Ankan
51813-153

Douglas har blommor i sitt hår
51813-165

Mycket god mat bjöds det på!
51813-163

Jimmy och jag. Snygga glajjor.
51813-162

Vad de gjorde minns jag inte riktigt....
51813-161

En trevlig en, tack för vinet =)
51813-167

Jag med de dära glajjorna igen och Tess
51813-159

Tal till födelsedagsbarnen
51813-150

Födelsedagsbarnen. En riktigt nice tavla fick Johanna.
51813-155

Oxå en grävskopa! Perfekt att ha ute i Johannas och Jonas sandlåda.
51813-156

Maggan, Tess och jag
51813-154

Har ett minna av att de gjorde den här gesten mest hela tiden. Varför vet jag ej.
51813-157

Ankan och hennes bordskavaljer
51813-160

Hrmf
51813-158

Tudeloo
51813-166

Snapsvisor
51813-164

Ankan, jag och Tess
51813-168

/Sofia

ojojoj

O herre!
Det var minst sagt en kväll då alkoholen flödade igår!
Men det var bland den roligaste festen jag har varit på på länge! Riktigt riktigt roligt!
TACK Johanna och Jonas!

Imorgon ska jag lägga upp bilder från kvällen, men jag är alldeles för trött just nu!

kram på er alla

/Sofia


Party Party!

Nu är det mycket!
Massor med plugg och diverse olika "tillställningar".

Hinner inte skriva mycket mer, för ska läsa några rader innan jag börjar ladda för Johannas stora 25-års fest! Som kommer att bli grym!

Uppdaterar mer imorgon om inte alkoholen förvandlat fingrarna till ett tillstånd av skrivkramp.

Dagens låt: Linkin Park - What I've done

/Sofia


Tack och adjö!

Här är ett utdrag av något jag skrev för 2 år sedan i min resedagbok, då min resa avslutades.
Den resan som förrändrade otroligt mycket för min del.


Och jag grät!...

Jag grät som ett litet barn när jag landade på Arlanda och kom till ankomsthallen där mina föräldrar stod...grät så jag skakade....Det hade minst sagt varit ett laddat dygn. När vi väl var på Bangkoks flygplats och jag och Catalina skulle säga hejdå till Nina började vi gråta alla tre. Dem jag hade rest med i nästan 9 månader, dem jag tillbringat nästan dygnet runt i 9 månader tillsammans med. Dem jag upplevt alla mina uppleverlser med. Dem jag känner utan och innan vid det här laget skulle som jag nu inte skulle se på väldigt vädligt länge...

Jag och Catalina satt på planet tillsammans (Nina åkte till Köpenhamn) och jag sov inte en blund. Av någon anledning var jag så fruktsnsvärt nervös inför att komma till Sverige. Så...när vi väl skulle gå ner för landning och såg Sverige, såg svensk mark, svensk skog så började vi båda gråta igen...fråga mig inte varför....

Jag och Catalina sa att vi kan inte gråta när vi möter våra föräldrar...så vi gaskade upp oss och kändes oss ganska lugna när vi var på väg till ankomsthallen. Men när jag och Catalina såg våra föräldrar så gick det inte stoppa. Tårarna forsade...Jag antar att det var spänningen och nervositeten som släppte.
Det var av både glädje och sorg som jag grät, men faktiskt mest sorg. Jag var jätte glad över att se mamma och pappa och det var på ett sätt skönt att vara hemma. Men det var så fruktansvärt att veta att dessa bästa 9 månaderna i mitt liv nu var slut och att en vardag väntar.

Så är man nu hemma i sin lägenhet. Svenska vardagen börjar sakta krypa på. Jag saknar dock allt som har med de senaste 9 månaderna att göra. Lyssnar på Bob Marly, Counting Crows (mr jones) och på Green Day mest hela tiden.

Saknar först och främst alla de underbara människorna jag rest med och träffat. Saknar värmen. Saknar att bada i havet. Nattbaden. Att vara solbränd. Att sova trångt i en bungalow. Att festa riktigt rejält. Att höra Mattias sitta och spela party party på gitarr. Alla skratt. Att gå till Cheeky Monkeys. Att sitta och fördriva timmar utan att göra något, bara prata. Att åka runt på de Nya Zealändska vägarna i ett spaceship. Att dricka goon. Att shoppa billiga kläder. Att prata engelska. Att dyka. Att surfa. Att spana in boys. Saknar Byron bay. Att åka tuktuk. Bäverklappen. Cairns. Att laga mat i ett kök som ser rent ut sagt förjävligt ut. Att vakna upp och se 12 andra människor sova i rummet. Att städa de förgrymmade toaletterna på Cape Byron lodge. Nudlar och frysta grönskaer 2 minuter i micro. Att dricka buckets. Att inte kunna bestämma om man ska bada i havet eller i poolen. Stanely. Att vara bakfylletrött.
SAKNAR ALLT!

Kommer inte kunna beskriva hur mycket denna resa gjort för mig. Hur roligt jag har haft! Det är värt vartenda öre och jag skulle åka med en gång utan tveka om bara pengarna och möjligheten fanns. Vuxit som person har jag också gjort. Tro det eller ej, men jag tror nog att jag på något sätt blivit lugnare och mer harmonisk.
Som sagt! De bästa 9 månaderna i mitt liv!!!!!!!!!

Har många många många tack att säga....

***** Tack *****
Min kära syster Jennie. Du har varit den som skrivit mail flera gånger om dagen. Uppdaterat mig om saker som händer hemma. Skickat sms och höra hur jag har det. Att hjälpa mig med skola och jobb här hemma. Ovärdelig!

Mamma och Pappa! För allt helt enkelt! Allt som ni ordnat med under tiden jag varit borta. För att ni tar hand om Vita. För alla mail och telefonsamtal och pappas sms :-) För paket ni skickat ner...ja...för allt!

Ett särskilt tack till Nina, Patrik och Jennie som öppnade en sida på resedagboken där de la upp bilder på er och dem där hemma. Det var många gånger tårarna var nära att komma när jag såg alla bilder och det var så kul att se alla!

Alla vännerna hemma! För att ni finns och för att det var så kul att komma hem till er alla igen. Ta åt er! Ni betyder mycket för mig!

Alla de jag mötte på resan och har haft så kul tillsammans med. Vi ses i Halmstad på midsommar!!!! :-)

Så inte att förglömma. De personer jag kommit så nära och haft så kul med under resans gång...
Nina (Sulan). Inte trodde jag väl att vi skulle tillbringa så mycket tid tillsammans när jag träffade dig första gången på Side bar/Wake up hostel i Sydney. Men så roligt jag har haft tillsammans med dig och så många bravader vi gjort. Du har blivit en mycket nära och god vän!

Catalina (elfen). Kommer alltid minnas hur du fick ditt smeknamn *ler*. Har alltid lika kul tillsammans med dig. Du är en väldigt stark person och jag beundrar dig för tiden då du plockade tomater och sov i tält i 5 veckor! Det var ödet som gjorde att vi träffades på flygplatsen och tacka vet jag ödet!

Mattias (bävern). Mattias vad ska jag säga! Byron bay rocks! Eller hur? Du betyder mycket jätte mycket för mig och tiden i Byron Bay var den bästa. En anledning till detta var faktiskt du! Och hur vi festade varje kväll och sjöng när du spelade. Party party Mattias! Bäverklapp på det!

Malin (bönan). Du är alltid lika glad och positiv. Tror aldrig jag sett dig på dåligt humör. Och ditt humör smittar av sig :-) Kvällen då vi letade med elfen kommer jag aldrig glömma. Inte heller hur vi stal julgranen :-) Kommer du ihåg sunscreen mannen? *skrattar*

**********************************************
I said: Nice one brother!!!! Shiiiiit!

Ska det göras...ska det göras med stil!!

**********************************************


Dagens låt är en väldigt speciell låt för mig. En surf-instruktör jag lärde känna i Byron Bay, tog en natt med mig till ett ställe där Aboriginer (Australiens urbefolkning) spelade gitarr och sjöng. Den här surf-intruktören, Sam, började spela Bob Marley  - Redemption Song och han sjöng med den mest underbaraste röst mina öron hört. Alla Aborginer sjöng med och dansade runt Sam i en ring. Klockan var 4 på morgonen, det var varmt ute, och i handen höll jag en VB.

Dagens låt: Bob Marley  - Redemption Song 

Lägger upp några nostalgiska bilder

image138

image139

image140

image142

image143

image144

image145

image146


/KYSS
Sofia


Guld och gröna skogar! Screw them!

Bäst att blogga innan, det blir den 15.e! För imorgon, då är det två år sedan. Den bloggen ska tillägnas annat!

Det är bara att ta tjuren vid hornen, och plugga, det är inte mycket annat att göra åt det. Snacka om att jag är skoltrött, det vill jag lova. Det kan inte bara vara guld och gröna skogar, det kan inte alltid vara kalas och fest. Det kan heller inte alltid vara glitter och glamour. Det kan inte alltid vara grädde i kaffet, svampsoppor, chips och godsaker. Det kan inte alltid vara sol och blå himmel, varma bad och fågelkvitter. Men man kan göra det bästa av situationen. Det är inte annat...

Dock har jag annat roligt att blogga om idag!
Min vänsterarm (Läs Tess), fick jobbet i Jkpg =) Så i sommar kommer hon bli smålänning. Hon och jag kommer troligen att dela på en lägenhet på Torpa. Jag kan inte slita mig ifrån Torpa förstår ni. För att citera Amelia: "Toooopagirl in da gettto!"

I söndags dök ju även Niclas (från Jkpg upp). Mycket trevligt. Söndagen gick mest åt till sömn för min del, för jag var lagom trött efter lördagen. Idag har jag försökt pluggat lite, sen har det blivit tacos och lite rödvin. Nu är det sömn som gäller, för imorgon väntar åter en dag med plugg, plugg och åter plugg.

Syrran efterfrågade en bild på Niclas, så håll tillgodo =)

Niclas


/Sofia


100 inlägg

Detta är mitt hundrade inlägg i denna blogg.

Tänker inte skriva mer idag, men än att jag vill sända en extra hälsning till alla underbara vänner. Nya, som gamla, som förgyller mina dagar.

Sedan förresten, tack för igår ni som var med. Det var en rolig kväll

Dagen till ära, bjuder jag på en fin fin bild....
Snart.....är det två år sedan jag kom hem till Sverige efter en resa som totalt ändrat mitt liv.

Sulan och jag med vår "fina" drink (bucket med alkohol) i en gränd bland sopor i Bangkok/Thailand.
image136

Dagens låt: Guns N Roses - Cilvil war

Kyss
/Sofia

Något är oförutsett

Melodifestivalen imorgon för tusan! Jag har aldrig varit någon schalgerfantast, fast egentligen, är det bra musik nuförtiden. Tänk bara på låten som vann förra året, Hard Rock Hallelujah. Imorgon lär jag sitta i soffan och titta, The Ark kommer ta hem det, nästan tror jag det iaf! MEN! Det är ju semifinal i hockeyn imorgon! Sverige - Kanada. Spännande så att dra mig baklänges!!

Strömpis i onsdags, kul, kul, skoj, det var längesen man var där en onsdag. Mycket roligt folk var där med.

Nästa vecka stundar det mycket!
På onsdagen är det aktiemiddag, på fredag är det fadder-fest, på lördagen är det Johannas 25-års fest på Högströmska. På Söndagen ska jag försöka ta mig till Jönköping eller om det blir på måndagen. Jag ska på introduktion för mitt jobb och få information om "mina ungdomar" inför sommaren. Sen därimellan är det massa plugg som gäller. Det går även ett litet rykte om att Niclas kommer till Örebro på söndag och stannar en eller ett par dagar =)

Ja när man inte har någon pojkvän eller partner, så tar man och gör parsaker med sina kompisar. Jag och Tess kände oss mäkta patetiska igår när vi satt här och jag hade lagat lax, potatis, broccolli och en god sås till oss två. Som grädden över kaffet så tände jag några ljus. Senare på kvällen gjorde Tess efterätt till oss två, bestående av banan och choklad som var i ugn, och till det en massa god glass.

Nu har jag återigen hamnat på Grankotten, men idag har vi blivit polygamister för nu har även den tredje partnen i det här förhållandet, Ankan, hittat hit. Hon har tagit med sig falukorv och potatisgratäng. Jaaaa.......don't we just love it??? Nej, jag bangar falukorven. Eventuellt dyker den fjärde partnen Roofy upp om några timmar.

Plugget har vi dock varit flitiga med! Vi lär sitta hela dagen och kvällen idag med.

Måste återigen puscha för låten Hårdrock med Lillasyster. För er som inte vet så består Lillasyster bl.a. av rester från nerlagda LOK. Det är hårdrock med svenska texter som gäller. Gamla LOK fans kommer att känna igen deras musik. Deras nysläppta skiva heter "Hjärndöd musik för... 2007".

Dagens låt: Mustasch - Double Nature

/Sofia

Ballader

Något bättre idag. Ska de bli utgång kanske? Strömpis?
Nej, borde fasiken ta tag i pluggandet.....det lär bli mkt hålligång nästa vecka med.

Själv går jag mest här och längtar till sommaren som ska spenderas i Jönköping. Oooo vad pluggandet har blivit tråkigt helt plötsligt. Jag är så less så att ordet less har misst sin betydelse.

Nehe, om Tess kanske skulle bjuda mig på en kopp kaffe så ska jag läsa lite om Marx kanske. Han växer i mina ögon för var dag må jag säga. Mkt smart man som hade många intressanta idéer. Dock inte allt....

Förresten, Ankan som aldrig bloggar, typ. Har nu uppdaterat bloggen. Kolla in för att läsa om våra helger.
Da Ducks Blogg

Dagens låt: Lars Winnerbäck - Fru Hjärter Dam

Puss
/Sofia

Sill i soffan

Idag är jag sjukling.
Men det som inte dödar, det härdar....så det blir väl bra det här med!

I vilket fall, är jag som en död sill på soffan idag. Så jag leker Sill i soffan.

/Sofia

Sågspån och nötter

Efter denna helgen så tänkte jag ta tag i plugget igen på allvar. Klarade förresten min förra tenta vilket känns riktigt riktigt skönt, eftersom den var rätt skum och konstiga frågor. Nu har jag endast en tenta kvar. Sen är det sommar!

Fick mitt schema för jobbet i sommar. Och vilket GULD SCHEMA säger jag bara! Är ledig väldigt mycket. Men det är ändå heltid. Så snacka om att jag kommer att glassa runt i Sverige under sommaren, och på Vätterstranden!

Helgen i Jönköping var väldigt bra må jag säga! Vi hann med mycket under dessa dagar. Intervju för Tess, fika hos syrran, öl på piren i goda vänners lag, shopping på stan, grillning hemma hos föräldrarna, besök på Tabergs-topp med min far som guide, fest hos Danielsan med ett vackert gäng, utgång på Karlssons. Sammantaget en skön helg med vädret på topp! Tack Alla! Jönköping är allt en bra vacker stad och Tess och Ankan gillade Jönkan starkt, vilket innebär att ni kan vänta med ett snart återseende!

Jag kanske sticker in med några bilder i kväll eller imorgon. För nu ska jag ta tag i livet igen och komma tillbaka till verkligheten!

Dagens låt: Sonic Syndicate - Denied

/Sofia

Fussball och Plan Three

Satan i gatan vad en vecka springer iväg snabbt!
Imorgon tar jag med mig Courtney och Da Duck för att bege mig till Jönköping över helgen! Spännande må ni tro, jag ska visa upp "min" vackra stad för dessa två satar. Vi kommer att inkvartera hemma hos Danielsan där det lär bli party. Sedan ska jag även ta med mig satarna hem till päronen för att få lite föda (det ryktas om grillning). Syrran och Melissa kommer vi ju också att träffa så klart!
Ses i helgen alla vänner nere i Småland!

Det är en massa onödigt snack om det där Champions Leauge (eller hur det nu stavas). Jag har verkligen försökt förstå mig på denna något underliga sport, där man kan titta på något i över 90 minuter, utan att något händer (efter denna kommenteren får jag nog många påhopp). Men jag kan som sagt verkligen inte förstå det. Jag tror att nästan varenda en jag har snackat med de senaste veckorna i någon form har nämnt just detta ordet Champions Leauge. Jag vet inte ens vad det är, är det massa engelska lag som lirar boll eller? Jag har säkert missat något...så jag är beredd att ändra mig och försöka förstå mig på denna som sagt, mycket underliga sport. Men då får någon snäll och vänlig själ förklara saker så att jag förstår. Typ regler och sånt. Om inte annat har jag en svag aning om att det springer runt, ofta mycket tilltalande grabbar på en plan. Det kan ju vara något att se eller?

Nog om fotboll och Jönköping, åter till lite musik.
Dagens låt är från ett band som heter Plan Three. Fick en skiva av dem under kryssningen och gillar starkt det jag hör. Jag tror att vi kommer få höra en hel del av dem inom snar framtid faktiskt. Värt att kolla in deras sida och lyssna på några av deras låtar där.
 
www.plan3.se

Dagens låt: Plan three - Be Still My Heart

/Kyss
Sofia

Jo just....jag avslutar detta inlägg med en vinnar-bild från helgen som var (det kanske inte är lika roligt för er som inte var med). Efter bensinstoppet vi fick, så lyckades vi låna till oss en annan bil för att hämta lite bensin på macken. Da Duck on Da Mack ser ut som gammelmor där hon kommer åkandes i bilen med sitt krulliga hår =)
Men som en räddare i nöden med bensindunken.

image133

Sjukt galen trip!

I'm alive!!!
Riktigt riktigt roligt
har vi haft dessa dagar. Mycket har hänt och resan var fylld med händelser som inte kommer att glömmas på länge. Men som jag visste kan det inte bli annat när jag och girlsen är iväg, då sker alltid händelser man inte räknar med! Det är inte annat att kroppen är sliten och hjärnan är inte riktigt med! Men shit vad mycket roligt folk och vilken rocker-stämning det har varit! Det är inte ofta jag får höra min typ av musik så mycket, så intensivt och så laddat. Det bästa av allt, var att båten befolkades av andra som uppskattade musiken lika mycket som mig. Egentligen var det en riktigt svin-båt. Och jag tycker synd om de som ska städa den dära svineri båten. Men det hör till och don't we all just love it???

Band som spelade på båten var Lillasyster som var riktigt bra! Takida tog ju så klart hem priset och var bäst av alla. På söndagen spelades Blowsight och Sonic Syndicate. Jag hade inte hört någon av dem innan, men det är verkligen att rekomendera. Sedan att sliten sitta och lyssna på hårdrock med en bira i handen dagen efter är oslagbart!

Det har gungat i min skalle i bra många dagar nu. Så ikväll ser jag fram emot en hemmakväll i endast mitt eget sällskap.

Tack alla för mycket givande dagar!

Dagens låt: Lillasyster - Hårdrock

Här följer ett ex antal bilder från vår galna trip.

Nu kör vi! Jag på Djurgården
51813-111

Lojjan, allas vår trädkramare

51813-113

Tess, allas vår parkbänkshoppare
51813-112

Moi  bärsar
51813-111

MaDUCKEN, på Junebacken
51813-113

På väg att göra entré på båten
51813-114

Jo men så att det är. Tess och Micke

51813-117

Marcus och jag
51813-132

Jag och Lojjan

51813-116

Så att det är igen. Jag och Marcus igen.
51813-115

Dagen efter på däck!
51813-121

Trevliga Stockholmare
51813-120

En bira i det blå, the day after
51813-119

Något slitna =)
51813-118

Bland den roligaste snubben på hela resan. Haha! Han upptäckte inte ens att det ena glaset fattades. Han hade missat alla band och trodde det var lördag när han kom och snackade med oss på söndagen.
51813-123

Skönt folk
51813-122


Det här tjänar man massor på sa han överlyckligt där han kom åkandes på bandet =)

51813-124

Gjorde nog dock ont på slutet
51813-125

Kalle och Lojjan
51813-129

Niklas och da Duck
51813-128

Christian och Kalle....på Lidingö
51813-127

Skallebang Allan hade jag, så jag fick massage
51813-126

Fröken som liknar Courney Love på bakfyllan. Denna Courney älskar glass
51813-130

Ska påpeka att vår galna trip slutade med att vi fick bensinstopp utanför Brickebergs pizzeria. Hahahahaha.
51813-131