tuudelooo

Fuck!
Nu går jag runt med den största tegelsten som världen skådat. Min mobil måste låsas upp för jag har bytt från Comviq till Halebop. Men när jag efter en massa om och men kom till stan idag kunde de inte låsa upp den. Fuck säger jag. Men jag ska fixa....om det så ska krävas att jag ska låsa upp den själv. Det går ju visst köpa kabel och grejer, så jag kanske kan öppna en "upplåsnings-butik" så kan jag "parkera" mig bredvid Bokpiraten och sälja böcker samtidigt så kan jag konkurera ut Bokpiraten....för dem har jag inte mycket till övers för...

Kåren igår var ungefär lika dåligt som ett par illaluktande strumpor. Tur att jag inte är overallare. För jag har kommit på att det verkligen inte är min grej. Tjällossningen hade jag faktiskt inte orkat med i helgen, så jag är glad att jag inte hade köpt biljetter dit.

Stackars lilla Ankan som igår skulle kamma hem sing-star tävlingen och ramlade under vinbrännbollen. Så axeln gick typ ur led. The naked ducks led är ur fuck.

Nu hänger jag på Kotten i vanlig ordning och kollar hockey. Hemkörning av pizza låter inte alltför långt bort.

Nu mina vänner är det vår. Och för oss singlar är detta en underbar tid. För er som har lite svårt att flirta så får ni läsa följande, som är från
Aftonbladet.

Aftonbladets flirtskola - med tipsen som alltid ger resultat
1
Spana in en person som du tycker ser spännande och intressant ut.
2 Påkalla uppmärksamhet. Om du går på gatan, stanna till eller låtsas tappa något. Om personen sitter på ett kafé, slå dig ner.
3 Ta ögonkontakt.
4 Möt personens blick och håll kvar ögonkontakten. Räkna tyst till fem och sänk sedan blicken och le.
5 Gå sedan långsamt därifrån och hoppas att personen stannar dig.
6 Ursäkta dig inte. Förklara bara att personen såg intressant och spännande ut.
7 Prata en stund och känn efter hur det känns. Prata om väder och vind om inte annat.
8 Kom ihåg! Ni lovar inte varandra något bara för att ni flirtar.

Nu ska jag inte påstå att detta är något problem för mig, för jag har mina egna killer knep. Men som sagt, för er som har lite problem att flirta så lovar Aftonbladet att detta alltid ger resultat.

Dagens låt: The Ark - The Worrying Kind

Kyss
/Sofia

Bajs dag! Men vi har i alla fall tur med vädret....

Sittningen igår visade sig bli mycket lyckad. Och jag fick världens godaste pasta! Har aldrig ätit så god pasta i hela mitt liv, undra vad de hade i den??? Någon form av god ost tror jag. Tack Maggan för att du kunde ordna biljett till oss i sista stund! Synd bara att man inte vann mannen och spa't på budgivningen. För det hade verkligen gjort kvällen.

Jag stötte på något intressant igår på Strömpis. En person jag inte alls kände igen från början, men de visa sig ju att han var en riktig goding.

Nu hänger jag på Kotten, här har jag hängt nästan hela dagen. Jag och Tess vältrar oss i vår ångest....Hrmf. Sedan sitter vi och försöker lösa problemet om alla våra frågor inför tentan. Man kanske skulle köra en Antony?? Plugga ett helt dygn, så det blir flera dags pluggande samtidigt??

Nu kom Ankan och Marie på besök här, det underlättar vår ångest lite. 
HV på tv, och det går bra för dem. Kul, sådant gillar jag. 

Tusse är sjuk, någon värre form av halsfluss. Så något besök av Tusse får varken Örebro eller Sofia i helgen. Krya på dig Mr Cop.

-------------------------------------------------------------------------------------

- Men Per lille. Vad gör du i skåpet?
- Jag leker Periskop...

- Men Therese lille. Vad gör du under stolen?
- Jag leker Therese under stol....

- Men Soffan lille. Vad gör du i soffan?
- Jag leker Soffan i soffan.....

- Men Ankan lille. Vad gör du på gåsen?
- Jag leker Anka på Gås....

- Men Marie lille. Vad gör du med kexet?
- Jag leker Mariekex...


Dagens låt: BLANKT......har inte lyssnat på musik på hela dagen.....

/Sofia

Stian är skurad

Sitter här hemma i min nystädade lägenhet medans tvätten är i maskinen, disken är diskad, stian är skurad, locket ligger på brunnen, laxen och potatisen är uppäten och korna är mockade??? Medans jag lyssnar på webradion, HV-Modo. Verkar vara en bra match! HV gjorde precis 4-3. Hehehehe!

Sicket strålande väder vi har haft de senaste dagarna. Me like, Me like!
Sov dåligt i natt så var förgrymmat trött under föreläsningen, men efter en timme på min soffa var jag som ny igen.

Imorgon blir det Herr & Damsittning på Strömpis, Johanna frågade mig i sista stund, så nu har vi biljetter dit. Ska bli riktigt roligt faktiskt! 3 rätters middag och lite annat gotta, det blir lite annat än att bara gå ut på krogen.

-----------------------------------------------------------------

Annars har jag funderat på en sak som faktiskt har "förstört" lite av mina somrar som barn. Ni minns väl hur alla vuxna sa att man inte fick bada förrän en timme efter att man hade ätit. Hur i hela sjutton kunde alla dessa vuxna människor tro på en sådan sak??? Jag sköt upp måltiden och ville inte äta, allt för att man ville vara i vattnet så mycket som möjligt (badANKA som jag är). Men helt seriöst har även jag trott på denna myt i många många år. Den har ju varit inpräntad liksom Det är bara nu under de senaste åren man börjat fundera över detta. Det måste nog i vilket fall vara en av de största myterna som existerar i Sverige. Ja förutom myten om att strutsen stoppar huvudet i sanden då kanske...

-----------------------------------------------------------------

Från
tjyvlyssnat.se

Linje 14, Örebro

En kille kommer och sätter sig bredvid en tjej på bussen, båda är ~16. Killen har ett enormt blåöga.
Tjej: Men gud, vad har hänt?
Kille: Asså, har du sett Fight Club?
Tjej: Mmm?
Kille: Han är ju typ schizofren och slår sig själv. Så alltså jag tänkte, man har väl nån spärr som gör att man slutar precis innan.
Killen måttar ett knytnävsslag mot kinden.

Kille: Jag ville typ se om det gick. Så jag testade.
Tjej: Men shit, gjorde inte det ont?!
Kille (stolt): Jo, som fan!

----------------------------------------------------------------



Dagens låt: D.A.D - Laugh 'n' a half

/Sofia


Karatefylla!

Dani, Mani och Ami åker till Safi, resultatet blir följaden:
KARATEFYLLA

Glada i hågen dyker Jönköpings-gänget upp i min lägenheten. Dogge hade de tagit med sig också! Efter en kort visit på mitt favoritcafé Hälls anser vi att alkoholen bör förtäras! Senare framåt kvällen bar det vidare på en sing-star förfest, vilket var riktigt kul, och jo...jag sjöng en låt, fast tillsammans med min vänsterarm Tess, vi lyckades t.o.m kamma hem segern. Tror det var Danielsan vi battlade emot.

Väl ute på att stan tänkte vi ta oss in till krogen, men då fick Amelia för sig att börja studera rännstenar, bakgårdar och grus i centrala Örebro, och efter lite väl mycket studerande tyckte jag det var bäst att ta en taxi hem med Amelia, där lämnade jag henne för att åka tillbaka in till stan. Det var fullt överallt ute på krogen, så vi hamnade på Klaras. Jag tyckte det var en himla massa pengar att betala för det stället, och Ankan ville tydligen promt ha med mig in, så snälla Ankan betalde mitt inträde =) Tack!

På Klaras var det champange och dans och när vi väl kommer hem ganska sent på natten finner vi Amelia där jag hade lämnat henne. Hahahaha. På toalett golvet. Men bäst av allt är nog Amelia som efter att ha legat som ett slagt på toalett golvet i ett antal timmar, inser att hon har missat en utekväll. Så för att göra det bästa av situationen försöker hon rocka loss och stoja till det lite. Med uppknäppta byxor och skidorna i högsta hugg!

En riktigt karatefylla upplevde vi alla, men om man säger så här, karatefylla är efter igår/idag Amelias signum. Den stackars tjejen har spenderat våffeldagen med att springa mellan madrassen och toaletten. Det är nästan så illa att det börjar bli en stig mellan Amelias madrass och toaletten eftersom hon har sprungit där fram och tillbaka.

Våffeldagen idag har inneburit en hel del mängder våfflor. Traditionsbunden som jag är. Jag har fått inviga mitt våffeljärn och Tess har varit kungen i köket under dagen. Men!!! Hockeyn idag var riktigt jäkla bra! Tack HV! Ni tar det här, en riktigt bra match gjorde ni, fortsätta så!

Här nedan följer helgen i bilder!

Jag, Tess och Amelia på förfest
Jag, Tess och Amelia

Amelia och jag
Ami och jag

Danielsan sjunger lite
Daniel sjunger

Safi, Ami och Dani =)
Safi, Dani och Ami

Jag och Danielsan rockar. Danielsan, ögonen dina börjar snurra
Jag och Dani, rockers

Mange med champange
Mange halsar champange

Såhär fann vi Ami när vi kom hem
En karatefylla

Bästa bilden! Hunden, jag och Mange har trängt oss in på toan där Amelia ligger som ett slagt.
En karatefylla

Nu kör vi! Tycker Amelia kl 4 på natten då hon har missat en utekväll
Nu k?r vi!

Tess, våffelkungen gör våfflor till ett helt kompani
Tess e kungen av v?fflor

Ankan, Daniel och Mange mumsar våfflor
?ter v?fflor

Medans Amelia missar allt då hon ligger som ett slagt
Som ett slagt

Äntligen vår, och det har jag firat med att införskaffa nya glajjor. Me like!
Nya solglajjor



Trött men nöjd över helgen tänkte jag snart lägga mig för att ta igen lite sömn!
Tack alla vänner för en riktigt lyckad helg. Amelia, nästa gång får du ha avskaffat ditt intresse över att studera rännstenar och grus! Ses till påsk!

Dagens låt: Byz - Karatefylla

/Sofia


Wiiihoooo

Nu kommer solen fram och skiner, vilket innebär att Jönköpings-gänget inte är långt härifrån!
För de tar med sig solen som har skinit hela förmiddagen i Jönköping!
Det blir Daniel, Amelia och Mange som ska göra Örebro osäkert igen. SYND! Att inte Sulan kan komma =(

Idag blir det feeeeest! Sing-star förfest hemma hos Bettan och hennes roomies. Jag kommer inte att sjunga, för då lär varje lite levande partikell falla ner DÖD! Så illa sjunger jag!

Ses i kväll ute på stadens krogar!!!
So long!

Dagens låt: Metallica - The memory remains

/Sofia

Cykel, pizza och hockey

Ett besök hos Bruno idag resulterade i att jag numera har min kära Bettan och far fram på Örebros vägar (min superduper fina monark). Helt gratis fixade han det. Som sagt, Bruno is the man, och en fixare!

Men vägen till honom är en saga för sig....alltid ska allt göras på samma gång. Så Tess skulle promt handla innan vi skulle släpa upp våra cyklar. Så med två matkassar, två tunga väskor och någon annan form av kasse tar vi de två cyklarna. En gick där framme och förde de båda, medans en gick där bak och lyfte upp däcket, eftersom låset fortfarande satt på. Tess cykel är av en speciell sort, och när Bruno kom ut för att se på Tess cykel, som låg på marken då stödet är sönder, sa han - Där ligger den på operationsbädden. Sedan skulle Bruno skriva upp vad cykeln skulle kallas så han visste vilken det var - Vad ska vi kalla den här? Svarta spöket??

Denna mödosamma "resa" fick ses som dagens träning. För när det var träningsdags på kvällen tyckte vi alla att det var bättre att beställa hemkörning av pizza och se på hockeyn. Ankan och Tess är egentligen inte intresserade av hockeyn. Men allt är väl bättre än träningen?? Hehe, Ankan skulle promt heja på Modo, så att jag skulle få lite mothugg. Och....jag vet inte om det var hennes "hejande" som gjorde att de tog en seger, men något var det i alla fall.

Imorgon är det en grymt tidig dag, för resten av min seminariegrupp tycker att dagarna börjar alldeles för sent med de tider som jag och Tess sitter inne med. Så imorgon bitti kl. 9 ska jag infinna mig på bibblan. Jaja, vad gör man inte för sin seminariegrupp =)

En volvo kombi ska fyllas från Jkpg på lördag för att styra kosan mot Öret. Så fyll nu den med partyglada folk och kom hit. Glöm för allt i världen inte min hund som ska med! Det är två roliga fester på lördag, så allt ser mycket lovande ut. Och ja...en helg med oss i Öret kan inte bli annat än bra!

Puss på er kära bloggläsare.
Ni är rätt många som läser numera....men få vågar skriva kommentarer!
Så SKRIV! Skriv kommentar för bövelen så man vet vilka nu är som läser!

Dagens låt: Laura Sweden - Release Me (Saab-reklamen)
Finns att ladda ner lagligt
här.

/Sofia

Just another day

En dag på biblioteket....

Kan te sig mycket intressant eller ointressant. Det har numera blivit som ett slags jobb att gå dit varje dag och träffa sina "arbetskollegor" och för att bli smartARE. En dag av rutin helt enkelt. Men det finns stunder och personer som lyfter upp denna rutin till något roligt. Det finns de som dyker upp där varje dag, liksom jag själv. Dessa "dem" är de jag ska beskriva i detta inlägg.

Vänner, ta det här med en nypa ironi. Men det är ungefär så här en dag kan se ut. 

  • Ankan är sådär präktig som bara hon kan vara, med sin dator framför sig. Hon tror väl att hon skriver en metod på riktigt, men egentligen är det bara ren och skär bullshit och ordbajseri.
  • Borna står i ett grupprum dagarna i ända och ritar krumelurer på tavlan. Han försöker väl vara en intellektuell nationalekonom antar jag.
  • Johanna går runt och är allmänt ofokuserad och har ont i svanskotan. Hon har blivit påkörd av en bil och doktorn vägrar att ta emot henne, det skulle kosta för mycket pengar med intyg påstår sjuksköterskan.
  • Biggis, hon är så jävla busy hela tiden. Massa möten hit och dit.
  • Mr V smyger runt bland hyllorna och tar lite kringelikrokar hit och dit.
  • Loss Muppet Nr 2, hade även en fin beskrivning av någon som hon gjorde en tjänst för några veckor sedan:
    - Tänk dig de fulaste tänderna du någonsin sett! Gula, utåtstående, med räfflor på! (Ja tur säger jag, att de bara pantade burkar tillsammans).
  • Antony berättar om sin teori om dygnets 24 timmar. Hans hemtenta ska vara inne på torsdag:
    - Jag pluggar normalt 5 timmar en dag, och ett dygn innehåller ju 24 timmar. Jag behöver endast sova 4 timmar på natten. Det innebär att dygnet mellan onsdagen och torsdagen är 4 arbetsdagar! Säger han glatt, men med en något trött blick.
  • Eller så har vi tanten som är minst 75 år, och som kommer dit sent på kvällen, sätter sig vid en dator och surfar. Hon har nog precis insett Internets fina sidor och i hemmets lugna vrå finns ingen dator då hennes man är av den gammalmodiga sorten som tycker att datorer är ett ont påfund. Denna tant utropar - Jävla Piss! När det inte går som hon vill.
  • Skribenten till denna blogg, försöker sig på att läsa lite sidor. Sedan tjattrar hon lite, det är hon bra på, medan hon stojar runt med sin vänsterarm (Loss Muppet nummer 2). Men stor del av tiden spenderar hon med att spana in mannen som alltid befinner sig där.

Ankan ser finurlig ut med sin dator. Om ni vill läsa hennes version om varför hon har fått smeknamnet The Naked Duck, så besök denna kvackis blogg.

Ankan

Borna som skriver så att pennan glöder
Borna

Meddelande-tavlan på Bibblan
51813-76


Dagens låt: Bob Marley - African Herbsman

/Sofia

Mat tack!

Maaat!
Vill jag bli bjuden på idag!
Något hemlagat och smaskigt gott. Jaja, en pizza skulle sitta fint det med.....Någon som känner sig manad?
Men jag lär väl göra pulvermos, soyakorvar och lite grönsaker kanske. Bläää!

I natt stod vi dock och lagade en mycket superb måltid med grabbarna på väster. Pasta med en killer pastasåsröra  A La SofiaTess.

Det var kul igår hos Johanna må jag säga! Som jag trodde, mycket okänt och trevligt folk. Vissa folk var iofs kända =) Blev förvånade när Gussing, Bettan och Therese satt där! Men Johanna och hennes roomies hade en riktigt nice och stor lägenhet. Tack Johanna för en kul fest! Man mår väl lite som man förtjänar idag. Jag har legat som ett slag här i soffan och insupit sömn.

Ta hand om er denna söndag. Skrik fram HV till seger. Tyvärr lär de väl bli webradion för min del. Antar att ingen är sugen på att följa med mig till stan för att se hockeyn, sedan är jag nog nästan för seg själv. Varför visar de inte den på kanaler som jag har, får det gå till så här?!?! *muttrar*

Dagens: Undrar om Ankor gillar Gäss?!?!?!

/Sofia


Sköna Brudar. Tess och två av lägenhetsinnehavarna, Maggan och Johanna
Sk?na brudar

En stycke Anka och en stycke jag (alias Ärtan av Bävern)
Ankan och jag

Fest jupp
51813-69

Therese, Tess, Karin och Gussing
51813-71

Ankan, Bettan, Therese, jag och Tess
51813-72

It's a party 2nite!

Spexet igår kväll var mycket roligt!

Vad är Spex?
Spex är historiskt eller litterärt baserade, helt eller delvis rimmade, mer eller mindre musikalliknande, interaktiva PARODISKA teaterstycken. PARODISKA för att hela idén är att våldföra sig på den traditionella dramatiska teatertraditionen.

Omstart, Baklänges, Buuuuuu och andra glada kommenderande tillrop
Spex är oerhört roligt. Ofta är saker så outsägligt skojiga att man inte klarar sig utan någon slags repris. När spexbesökarna taktfast skanderar "omstart"/"omtag" (beroende på var i landet man ser ett spex) är skådisarna på scenen helt enkelt tvingade att ta om den roliga repliken, krumsprånget eller sången. Men den spexskådis som bara upprepar det som föranledde omstartsbefallningen hamnar i onåd. Ty publiken kräver en varierad, improviserad repris, med t. ex. ett annat rim, eller ett annat krumsprång, sång med en annan text och inte sällan en annan melodi. I samma anda kan publiken lika gärna, taktfast även här, ropa "baklänges" varvid den stackars skådisen som just utfört någon form av akrobatisk övning, får ta sig igenom densamma helt omvänt. Ibland, oerhört sällan och naturligtvis helt oavsiktligt skrivs riktigt långsökta, tungvrickande repliker eller vitsar. Publiken visar då sin uppskattning genom att bua, högt och ljudligt. I princip kan en samstämmig spexpublik tjoa vadsomhelst, men till de vanligare tillropen hör "puss", om det är kärlek i luften, "hårdare", om någon just ramlat eller gått in i en dörrpost eller åkt på en tjottablängare eller dylikt.
Info från
Örebrospexet

------------------------------------------------------------------------------

Idag har jag tränat och öppnat en bok och läst några sidor.
I kväll har jag stora förväntningar på festen som kommer att gå av stapeln hemma hos Johanna. Johanna är en tjej som gick samma gymnasium som mig i Jönköping. Men som jag har sprungit på här i staden Örebro. Hemma hos henne kommer det att vara, för mig, mycket okänt men säkerligen väldigt trevligt folk. Sedan lär det bli Björnis.

Illa för HV igår, men det innebär att imorgon! Kommer vi att få avnjuta en spännande match och sedan ser vi HV gå vidare till semi =)

------------------------------------------------------------------------------

Nästa helg kommer Danielsan och Amelia hit. Sulan, hoppas du kommer med??? Fredrik, kommer du också?? Och jag har snackat med Danielsan, så de kommer att ta mig sig min DoggeLito (Vita) hunden hit. Så nu lär det om möjligt bli ännu mer skog för min del.

Min Vita i Mariebergskogen/Jönköping
51813-68



Dagens låt: Misconduct - M A D Acoustic

/Sofia

Tinar frusna själar

Sådant underbart väder! En promenad i skogen i detta vädret är bland det bästa som finns. Nu har mp3'n åkt av, för man vill ju höra fåglarna kvittra och bäcken porla.

Vet niiii vad!??!!?!?! Sofia och girlsen ska på
Bandit-kryssning den 28-29 april. Takida spelar nämligen då!!!! Sedan när vi hade bokat fick vi höra på flera andra håll att det är fler som ska åka. Det lutar åt att Sulan och Tompa med vänner kommer att åka de med?? Danielsan mfl. också??? I vilket fall kommer vi att rocka mest och bäst som vanligt. Och loss muppets kommer att äga båten!

Kan meddela att jag var hos Bruno igår och hämtade mina skidor, kändes dock lite fel att gå ute med ett par skidor när det är grön gräsmatta. Jag och Bruno diskuterade även mitt cykellås. Och jag tänker inte ens försöka få upp det själv, han sa att det låset jag har är det värsta. Så därför ska jag släpa dit cykeln idag så har han någon maskin så han bara kapar av det. Enkelt o smidigt. Som sagt, Bruno is the man!

Nu vårstädar jag här hemma. Som jag har sagt innan är äckliga badrum bland det vidrigaste som finns. Mitt badrum är numera kliniskt rent, så nu tänkte jag ta resten av lägenheten. Kanske to.m putsa fönster. Mmmm...


En låt som passar för dagen, det är Lasse Lindh - Svenska hjärtan

Svensk sommar tinar frusna själar och stackars satar som du och jag
som tror och hoppas och tänker att nu så nu är det väl
Äntligen våran tur att träffa någon som behandlar oss väl
kysser mig ömt och brutalt sover sked håller hårt både morgon och kväll
Dom säger dom bästa är tagna men dom ljuger dom ljuger för vi finns ju kvar
Och om dom bara gav oss chansen

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag
du får nått så mycket bättre, du får hela djävla jag
Hela underbara och unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag

Svenska hjärtan smälter aldrig när dom väl har frusit
skitsnack ge mig kärlek och passion och hunger och magi så smälter jag rakt av
Och vi som väntar på något gott vi väntar alltid för länge jag vet, jag vet
men ett liv med låga krav är som sommar utan sol och vinter utan snö
Och vem vill leva så

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag
du får nått så mycket bättre du får hela djävla jag
Hela underbara och unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag


Kyss
/Sofia


Bruno is the man!

Jag har egentligen hundra andra saker att göra...men väljer att skjuta upp dem till morgondagen! Eller övermorgon kanske. För nu är det snart läggdags och trött som få är jag!

Jag har fått påtryckningar om att jag tjatar alldeles för mycket om Bruno, ni vet cykelhandlaren! Bruno hit, och Bruno dit! Grejen är att han är en gammal man som mekar med cyklar och fixar skidor och grejar. Skulle kunna se honom som en av mig. Ni vet! Fixare! Han är som min pappa med. Ni vet! Fixare! I vilket fall tänkte jag ta med min cykel till Bruno för att kolla om han kan få upp mitt lås. Det är så, att mina cykelnycklar har blivit kraaas varje gång jag har kastat ut dem ur fönstret. Så nu är min cykel obrukbar. Men för att se om jag kan knäcka Bruno, så har jag nu släpat upp min cykel så den står här i min lägenhet. Tänkte lösa låsproblemet inom en väldigt snar framtid. Sedan tänkte jag olja kjedan och byta lysen. Ni vet! Sånt där som fixare gör!! Man kallas inte fixare för intet...Det värsta är, om jag inte får upp låset. Om jag misslyckas (onda tanke)! Då måste jag köpa någon....vad sa pappa, vinkelslip?? Eller inte vet jag, men något måste jag köpa för att ta bort låshelvetet med! Imorgon ska jag i alla fall till "Bruno the man" och köpa mina skidor!

What to say, what to say! Om matchen HV71-Brynäs. Fyyy fan vilken match! Massa fight blev det med. Hehehehe. Ingen mes-sport det där inte. Bäst av allt, eller kanske sämst av allt, det var Brynäscoachen Leif Brook som gick ut på isen och visade finger. Game misconduct fick Brook och fick inte coacha från båset mer under matchen. I vilket fall, en underhållande match som HV vann med 6-2. Jag sa ju att de skulle ta dessa två matcher. Nästa match är på fredag och på bortaplan....vilket menas att jag kommer att missa denna match eftersom jag ska på spexet....hrmf *arg*. Mmmm, mycket spännande börjar det bli. Jag sjuuuuuunger HÅÅÅÅÅÅVEEEEE. HVBLÅÅÅ ÄR DE BÄSTA! HEJA, HEJA, HEJAHEJA HÅÅÅÅVEEE!!

Träningen idag gick ypperligt! Ja shit vad jag sprang, och sprang och flåsade. Sedan lite vikter på det. Beach 2007, here I come... =) hahaha. Eller nja.....inte efter alla godsaker jag stoppar i mig!

Jo just...måste nämna...den dära T-u-s-s-e ni vet. Han hör av sig då och då och sätter lite griller i Sofias huvud...

"The flying Beaver" ringde idag!! Mer skånska har han lyckats lägga på med! I vilket fall får vi besök av Bävern och hans Nettan "hemma" i Jönköping över påsk! Jag hoppas på dig med Bönan???

Dagens låt: Here comes the sun - med valfri artist

Lev väl
/Sofia

Det som göms i snö, kommer upp i tö!

Måste säga att jag saknar ett badkar! Det har jag haft i varenda lägenhet jag har bott i, men nu får jag nöja mig med diskhon i köket. Funkar väl bra de med, lite yes-diskmedel med bubblor, och en badankan, så gör det susen.

Restmat hemma hos Ankan igår var mycket gott och trevligt. Sedan på kvällen var det nämligen så att Mr A tycktes gilla Örebro efter i fredags, så han kom igår med =)

Idag är jag glad! Fick resultatet på tentan som jag skrev förra lördagen. Och hör och häpna! Endast ETT fel! Snacka om att jag var nöjd över det resultatet och VG't satt fint! I vilket fall för att fira, eller egentligen var det nog för att komma ut i solen, så traskade vi till stan. Köpte Take Away mat och kaffe och satte oss vid slottet och avnjöt denna härlighet.

Kom på en rolig sak som jag och Tess såg i fredags när vi var på väg till träningen. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Vi gick uppför den långa och branta backen till vårt gym. Nerför backen kommer en tjej farandes på cykel. Eftersom snön var borta på cykelvägen så ligger det numera massa grus på cykelbanan. När tjejen kommer till slutet av backen, vet jag inte riktigt vad hon hade tänkt, men i alla fall hör vi att hon sladdar och att gruset flyger. Och när vi vänder oss om, så kör tjejen rätt in i snödrivan som ligger vid sidan av vägen. Hon fastnar med framhjulet i snön. Tvärstopp! Cykeln reser sig och fram faller hon i snön. Egentligen vet jag inte om det var så roligt, men vi skrattade dock riktigt rejält åt det. I alla fall när vi såg att tjejen inte var skadad =)

Idag har jag letat lite vårtecken som jag fotade, hittade fin fina snödroppar! Även lite andra vårkort togs.

Vår i Örebro
image63


image64


image65


image66


Dagens låt: Jewel - Foolish games

/Sofia

Hon sjunger och hon skrattar

Hv - Brynäs......1-2 i matcher.
Men jag ser det inte som ett problem......
De två nästa matcherna är på hemmaplan för HV's del, så de kommer ju självklart ta dem. Men man kan inte säga annat än att lagen är mycket jämna och att det har varit 3 otroligt spännande och bra matcher. Precis så som slutspelsmatcher ska vara!

-----------------------------------------------------

I Jönköping har de börjat med sophämtning med hjälp av hästar. De fick tydligen nog av lastbilarna som spydde ut avgaser och därför började Fastighetsägaren Vätterhem med hästar som hämtar returpapper från 2 600 lägenheter. Och ja, de plockar även upp skiten som hästarna lämnar ifrån sig. En specialtillverkad vagn har byggts och med hjälp av hästarna ska de åtminstone i ett år framåt ska hämta returpapper från områdets (Råslätt) 36 miljöstationer varannan fredag. Ett steg framåt blir ett steg bakåt antar jag. Miljövänligt som attan är det, men....finns nog lite enklare sätt att lösa det problemet på. I vilket fall så är det dock ett tecken på att det börjar hända något!

-----------------------------------------------------

Melodifestivalen!
Visst är han bara alldeles för fin Andreas Johnsson. Men i villket fall så var The Ark grymma och rätt låt vann. Lite lagom rockigt, lite lagom bögit och lite lagom showigt. Välkomna till landet lagom!

-----------------------------------------------------

Hade taco-kväll med girlsen igår, och till tacos dricker man lite vin, vilket resulterade i en utekväll på Björnis. Killarna från Gävle dök upp först och vi satt och snackade lite, sedan var det dags att svänga våra lurviga på dansgolvet. Där snackar jag packat med folk. Självklart hamnar jag och Tess på vimmelbilderna IGEN, helt otroligt. Nästa gång Tess fotograf kommer, så ska jag hålla mig undan. För jag vill liksom inte, men ändå står man där på ett foto och ler dagen efter på vimmelbilderna.....hrmf....*arg*

Tess och jag på Björnis för några veckor sedan
Tess och jag Bj?rnis


Idag mår jag bra och är pigg som en nötkärna. Det kanske är att ta i, men bra mår jag i alla fall. Så idag blir det restmat hos Ankan och sedan en klipp på Biggis.

Dagens låt: Falconer - En kungens man

Kärlek
/Sofia

Sönder Boulevard

Fredagen igår var en bra dag! Började dagen med träning och sedan föreläsning. Den föreläsaren vi har nu är mycket bra och intressant måste jag säga. Det var längesedan jag hängde med så mycket som man gör på hans föreläsningar!

På kvällen kom Mr A förbi till Örebro på en visit, det var kul att träffa honom. Vi tittade på Lets Dance, Kill Bill 2 och åt vindruvor. Lagom ansträngade en fredagkväll.

Vaknade sent idag och är fruktansvärt trött. Kunde verkligen inte sova inatt. Så nu ska jag gå ut och traska en långpromenad i skogen för att få lite syre och vakna till.

I kväll är det lite oklart om vad som händer, men något kul blir det alltid. Det är ju hockey kl. 15 men vi hittar inte någonstans som de visar HV-Brynäs, vad är det för stad jag bor i??????

Dagens låt: Sönder Boulevard - Thåström


/Sofia

Syster 30 år!

Idag blir min syster yster 30 år! Det är inte nådigt det du!
GRATTIS!!         GRATTIS!!            GRATTIS!!
Och du Jennie kom ihåg, att för 30 år sedan var du inte så katig.....hehehe


Tyvärr kan jag inte vara hemma nu, men jag får fira dig i påsk i stället!

Jennie vid Harbour bridge/Sydney
51813-61


/Sofia

Raggarrock

Sitter med hårtorken i ena handen en smörgås i andra handen, samtidigt som jag skriver blogg.
Snart kommer girlsen hit, sedan blir de korrefest i Tybble och sen bär det ju av till Strömpis. Ska bli riktigt roligt, för vi är många som ska ut!

Idag har jag inte hunnit med mkt mer än att haft föreläsning och tränat.

******************************************************

Läste om Örebros krogvakter idag i tidnigen "Lösnummer". Och jag förstår precis vad de menar, och det är nog många av er andra som också förstår vart jag vill komma ;-) Vissa är riktigt trevliga, men sen finns det de som verkligen försöker visa vad de har för makt. Jag ser det som så, att vakter är något man blir när man inte kom in på polishögskolan (ni behöver inte vara oroliga, jag kommer inte bli vakt). Nog om detta, Strömpisvakterna gillar jag dock skarpt, så dem ska bli roliga att samtala med ikväll =) Tess vet vad jag menar....

******************************************************

Jo en annan sak! Internet är på väg att ta slut...
VART SKA JAG TA VÄGEN DÅ??!?!?!?! HUA HUA

Från Aftonbladet
Videotjänster tar upp för stor bandbredd.
Alltfler använder internet till att titta på video och ladda hem tunga filer.
Nu varnar experter för att internet snart kan ta slut.
? Det kan bli så att bandbredden inte räcker till.

******************************************************

Dagens låt: Björn Rosenström - Raggarrock

/Sofia

Hockey slutspel och tårta

Det finns några saker jag brinner för här i världen.

Jämställt mellan kvinnor och män
Fred på jorden
Inget lidande för någon mänsklig varelse
Inget lidande för djur
För en bättre miljö utan miljöförstöringar
Hockey slutpelet

Först är det tårta hos Martin, han fyller 28 år idag! Grattis!
Sen är det dags för HV71 att banka skiten ur Brynäs!

Dagenslåt: Crut - HV71 låten

/Sofia

Använd solkräm!

Det här är min systers bästa "låt". Den är av Rikard Wolff. Jag har nog inte hört den sedan 1999. Men idag har jag lyssnat på den flera gånger. Texten är som följer:

SOLKRÄM

Kära elev i avgångsklassen: Använd solkräm
Fick jag bara ge dig ett ord på vägen skulle det var solkräm
De långsiktiga vinsterna med solkräm har påvisats av forskare,
medan resten av mina råd inte står på stadigare grund än mina egna
snåriga erfarenheter. Jag ska dig mina råd nu.

Njut av styrkan och skönheten att vara ung. Nej förresten, du kommer ändå
inte att förstå ungdomens styrka och skönhet förrän den avtar.
Men tro mig, om tjugo år kommer du att titta på bilder av dig själv och minnas,
på ett sätt du inte kan föreställa dig idag, alla möjligheter som låg framför dig
och hur fantastisk du egentligen såg ut. Du är inte lika tjock som du tror.

Oroa dig inte för framtiden, eller oroa dig. Men kom ihåg att oro är ungefär
lika effektivt som att lösa en räkneekvation med att tugga tuggummi.
De verkliga bekymren i livet kommer troligen vara sådan du aldrig ens brytt
din oroliga hjärna med, sådana som slår ner som en blixt klockan fyra en seg tisdag.

Gör en sak varje dag som skrämmer dig. Sjung.
Var inte vårdslös med andra människors känslor. Tolerera inte nån som är
vårdslös med dina. Använd tandtråd. Slösa inte tid på avundsjuka.
Ibland ligger du före, ibland efter.
Loppet är långt och egentligen tävlar du bara med dig själv.
Kom ihåg komplimanger du får, glöm förolämpningar.
Om du lyckas, tala om för mig hur du bar dig åt.

Behåll gamla kärleksbrev, släng gamla kontobesked. Stretcha!
Känn ingen skuld om du inte vet vad du ska göra med ditt liv.
De intressantaste människor jag känner visste inte när de var 22
vad de skulle göra resten av livet. Några av de intressantaste
40-åringar jag känner vet det fortfarande inte.
Få i dig mycket kalk. Var snäll mot dina knän.
Du kommer att sakna dom när dom är sönder.

Kanske blir du gift, kanske inte.
Kanske får du barn, kanske inte.
Kanske skiljer du dig när du är 40, kanske dansar du fågeldansen när du fyller 75.
Vad du än gör, håll inte på och beröm dig själv för mycket, men var inte heller för kritisk.
Hälften av dina val är tillfälligheter. Alla andras också.

Njut av din kropp. Använd den på alla sätt du kan. Var inte rädd för den,
eller vad andra tycker om den. Den är det mest fantastiska du någonsin
kommer att äga. Dansa. även om du bara kan göra det i vardagsrummet.
Läs instruktionerna, även om du inte följer dom.
Läs inga skönhetstidningar. De kommer bara få dig att känna dig ful.

Lär känna dina föräldrar. Du vet aldrig när de är borta för alltid.
Var snäll mot dina syskon. Dom är den bästa länken till det förflutna och
troligen dom du kan lita på mest i framtiden.
Lär dig att vänner kommer och går men kom ihåg att hålla fast vid dom bästa.
Arbeta hårt på att minska avstånden både geogarfiskt och i huvudet,
för ju äldre du blir, desto mer behöver du dem som kände dig när du var ung.

Bo nån gång i en storstad, men flytta innan du blir hård.
Bo nån gång vid havet, men flytta innan du blir för mjuk. Res!
Acceptera vissa ofrånkomliga sanningar: Priser kommer att gå upp,
Politiker kommer att luras. Även du kommer att bli gammal.
Och då kommer du att fantisera om att när du var ung, då var priserna rimliga,
politikerna storsinta och barn respekterade de äldre.
Respektera de äldre. Räkna inte med att någon annan ska försörja dig.
Kanske kommer du att ha sparpengar, kanske gifter du dig rikt,
men du vet aldrig när det ena eller andra tar slut.

Greja inte för mycket med ditt hår, för då kommer du att se ut som 85 vid 40.
Var noga vems råd du följer, men ha tålamod med vem som ger dom.
Goda råd är ett slags nostalgi. Att dela ut dom är som att gräva fram det
gamla ur sophinken, torka av det, måla över de dåliga sidorna och
återanvända det för mer än det är värt.
Men tro mig vad det gäller solkrämen....


/Sofia

Första helgen i mars - feeest!

Så underbart det känns då en tenta är avklarad! Sedan kändes det även som om den gick hyfsat bra, så då kan man släppa den och börja fokusera på nästa kurs som börjar på tisdag. Men denna tentan hade jag pluggat väldigt mycket till tycker jag, och jag började i tid, som man sällan gör.

Natten mellan fredagen och lördagen sov jag MAX 2 timmar, så snacka om att jag var trött då jag skrev tentan. Men det var över på 2 timmar, så kl 10 gick jag hem för att försöka få mig lite mer sömn. Sedan dök Danielsan, Amelia och Mange upp. De kom på en impulsvisit från Jönköping och det var sååååå skoj!

Jag var även och tog mig en titt på Elfens boende i går, hade inte sett det innan, men jag tyckte det var riktigt fint! Elfen har lite tentor att tänka på, så tyvärr var hon ej med och festade igår.

I vilket fall satt vi här hos mig ett tag först igår kväll och körde lite drinking games. Sedan bar det av till en annan förfest som var hemma hos Brajt. Där befann sig ännu mer Jönköpingsbor och även annat roligt folk dök upp! Efter det var det partalaj för hela slanten ute på krogen. Hehehehe. Vi träffade även på många roliga och konstiga människor ute. Bäst var finnen som var stenrik och skulle köpa 100 hamburgare! *skrattar.* "Jaag beetaalar hundra hamburgare i föörvääg", sa han till personalen på Sibylla. "Det häär äär första gången jaag blir bjuden påå en afterfest" sade han även på finlandssvenska. Av någon oklar anledning hamnade vi på Marbacken efter krogen. Där var annat nytt och trevligt folk....

Det råkade även bli så att en av mina kära vänner gjorde något av det bästa (eller sämsta) som hon någonsin gjort under ett krogbesök. Men mer om detta låter jag vara osagt. Fast själv ligger jag och gapskrattar över denna lilla incident.

Amelia är vännen med den bredaste Torpa-dialekten jag har hört. För er som inte vet är Torpa ett mysigt område i Jönköping. "Toooopagirl in da getto" uttryckte hon det lite fint om vår visit på Markbacken.

Mina kära Jönköpingsvänner åkte hem idag runt 17-tiden. Mange råkade dock få med sig mina husnycklar som nu ligger i Jönköping. Snacka om tur, att jag hade den andra uppsättningen av nycklar här hemma. De brukar nämligen annars vara hos Jenny, och hon är i Jönköping just nu, så dem hade inte varit lätt att få tillbaka =) Men som sagt, det löste sig bra ändå!

Trött som få har jag varit hela dagen idag. Och har legat som ett slagt i soffan. Köpte en fryspizza som jag har tryckt i mig, och jag har till och med lyckats se en film!

Amelia och Mange
Amelia och Mange =)

Bakishak hos mig idag
Bakishak hemma hos Sofia =)


Godnatt min(a) Skatt(er)
/Sofia

Flintskallen Tess

Jaaaa....jo vars...jag hängde på Kotten hela kvällen igår. Man behöver inte göra något kul för att ha kul, för vi hade i alla fall jätte kul igår. Hemkörning av mat beställde vi med, så där sprack veckans träning. Sedan har jag smällt i mig massa choklad nu här hemma som Tess tvingade mig att köpa. Hon stoppade ner det i min korg på ICA, sedan när vi kom ut tryckte hon in det i min mun. Sedan tryckte hon min käke upp och ner så att jag skulle tugga. Neeej, ok då! Jag erkänner...köpte av fri vilja och har frossat i mängder här. Hallå, jag som knappt ens gillar choklad?????

Det jag konstaterade igår, det är att Tess är skitful som flintis. Tänk er henne som han SkallePer i Ronja Rövardotter. Ja många roliga skratt har jag fått. Så ful hon kunde bli, det är sanslöst! Hon som annars är sådär jätte jätte söt! =)

Jo just det, vi hade även en "battle-tävling" till Cypres Hills, Yo Yo Waz up Mother Fucker!
Vi är så otroligt understimulerade så att varje liten sak ter sig som den bästa komedi filmen. Men det blir en ändring på det efter imorgon! Tenta kl. 8-12, sedan är det åka av det!!

Just det, Lojjan ringde igår! Hon hade lärt sig intro till någon låt av Metallica på gitarr. Jag har även bokat in henne som trubadur så att hon kommer och spelar på min 25-års fest. Hon är fullbokad hela sommaren, så om någon vill ha henne spelandes måste ni skynda er.

En annan rolig sak är att jag fick höra att Jimmy + två andra grabbar, även de har fått biljetter till Metallica. Snacka om att mitt hårdrocksgäng börjar samlas!

Ytterligare en annan sak som är rolig, är att mina kära vänner Amelia och Danielsan och en annan nisse som heter Mange kommer från Jkpg till Öret imorgon! FEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSTTTTT! Oooooo vad skojs de ska bli!

Tess är bara för galen ibland. Men hon skyller alltid på kaffet när hon blir sådär crazy, oavsett om hon har druckit kaffe för 1 minut sedan eller för 3 timmar sen.
- Nu har jag hittat mina bovar säger Tess...det är kaffet och när jag är understimulerad....

/Sofia

Jag säger då det!

Sexuella övergrepp mot djur
Efter att ha varit förbjudet sen 1864 års strafflag avkriminaliserades 1944 sexuellt umgänge med djur. Enligt en nyutkommen rapport från Djurskyddsmyndigheten anmäldes 115 fall av sexuellt utnyttjande av djur mellan år 2000 och 2005, men inget har hittills lett till åtal.


Trots att det är förbjudet att plåga djur kan det vara svårt att bevisa att djuren verkligen har lidit av övergreppen, och därför läggs fallen ned.
Det är inte rimligt att samhället på det här sättet accepterar sexuella övergrepp mot djur. Det krävs inte alltför djärva antaganden för att inse att djuren inte frivilligt väljer att ha sex med människor, även om det aldrig går att bevisa hur de upplever situationen. Det enda rimliga vore därför att helt kriminalisera sexuellt umgänge med djur, liksom framställning, innehav och förmedling av pornografiskt material där djur utnyttjas sexuellt.
Från MP


Ja Ave Maria och fem sorters kakor! Hur i hela världen kan det verkligen existera personer med en sådan läggning?!?! Må ni brinna i helvetet! Och att det avkriminaliserades?!?! Jag säger då det...


Dagens låt: In Flames - Come Clarity

/Sofia