En lyckad midsommar!

Ojoj! Vilken helg vi har haft!

De hade ordnat festen riktigt riktigt bra, tur med vädret hade vi också! Det regnade när vi kom ner till Halmstad. Men sedan på kvällen sprack det upp och var fint och soligt hela helgen.

Som vanligt strular det med bilarna när vi ska iväg någonstans och Lojjans avgassytem hade lossnat, så innan vi kunde åka var vi tvugna att åka till en "Gör det själv mack" där vi hissade upp bilen, och med lite knep och knåp så satt avgassytemet där det skulle igen. En timme försenad bar det av mot Halmstad. Väl där mötte vi upp skåne folket, och sen var det bara att köra (jag syftar så klart på alkoholen)!

De hade ordnat med lära-känna-lekar först, så det var lite roliga lekar. Vi var ju ändå 60 pers, så det var en del att lära känna. Jag fick äran att försöka få in så många marshmellows i munnen och kunna säga myskoxe samtidgt. Vi var tre tjejer som skulle göra detta, dock hade jag och den ena tjejen en konspirationsteori, så vi skulle medvetet misslyckas eftersom vårt lag hade röstat på att vi skulle missa. Hehe, och vad jag skrattade!! Ful som stryk blev jag med. 

Diverse lekar
image178

Midsommarmat
image179

I vilket fall, efter alla lekarna var det dags för långbord, mat, nubbe och en massa annat dricka. Sedan var det fest heeela natten. På den gräsplan var det ju vi 60 pers från festen. Men det var även minst 6 andra lika stora partytält, så det var ett antal hundra personer kan jag tänka mig på denna gräsplan som hade lika roligt som vi hade. Den som var mest rund under fötterna, det var Tess. Hehehe. Hennes fina vita kläder är nog bara att kassera.

Lördagen var inte lugn den heller, den var nog värre tror jag, i alla fall för min egen del. På dagen var vi i Tylösand och spande lite på stranden, sedan på kvällen var det mer god mat och ännu mer dricka, sen utgång på stan. Smockat med folk, men skoj var det!

Lojjan tyckte att hon hellre passade bätte i bagageluckan då vi skulle åka till Tylösand.
image174

Lite middag i trädgården på lördagen
image175


Jag har massa riktigt roliga bilder från midsommar...
Men just nu är jag uttråkad på att lägga upp dem här, så vi får se om jag gör det en annan dag.

Tänkte dock bjuda på en bild från Delsbo, då en bil vi hade där uppe, la av igen som vanligt. Vi hade nog sagt något elakt till den trodde Tess far. I vilket fall fick jag och Ankan putta den en bra bit. Tess satt skönt och skrattade åt oss =)

image177


Nu ska jag återgå till mitt läsande av boken Änglar och Demoner! Mycket bra. För er som inte vet är det av författaren till Da Vinci-koden.

/Sofia

Snart midssomar

Det knallar på här i Jönköping. Det känns mycket bra att vara här över sommaren!

Snart är det midsommar!

På fredag åker vi ner ett stort gäng till Halmstad. Där Camilla (som jag lärde känna i Byton Bay) och hennes kompis Emma har ordnat en GRYM midsommar-fest! Som Camilla skrev: 

"Folk från hela Sverige vallfärdar hit den 22 juni och t.o.m. en tokstolle från Finland. Totalt är det nästan 60 stycken galningar som har valt att fira sin midsommar med just dig här i Halmstad och fira, det ska vi verkligen göra. Första ölen knäcker vi redan när vi vaknar. Vi ska skratta, supa, dansa, sjunga, käka och skämma ut oss ordentligt inför varandra."

När vi kommer ner kommer det att vara diverse lekar och tävlingar under dagen. Sedan på kvällen blir det långbord för oss 60 pers på en stor gräsplan. Utifall att det regnar så har de ordnat med partytält över hela bordet. Sen blir det traditionell midsommarmat, nubbe och en massa alkohol! Det ska bli skoj att även Skåne-folket dyker upp, för nu var det allt ett tag sedan vi sågs!

Vi kommer att stanna till söndagen, så lördagen lär inte blir lugn den heller.

Imorgon dyker Lojjan, Emelie och Roofy upp här i Jönköping, sen är vi 12 pers från Jönköping som åker ner och gör Halmstad osäkert. Skoj?!?! Ja det är bara förnamnet!!!


Lev väl och glad midssomar!
/Sofia

Don't we just love it

Det finns ingen
som kan ta hand om mig
som du gör när du säger till mig
och det sättet som du, förfogar över
all din kraft den är oslagbar
du når mig som ingen annan
inga tjejer eller ens min mamma
så jag behöver dig i mitt liv
jag vill att du är kvar i gammal gothstil

Snälla ge mig, mera hårdrock
låt mig känna, att det hamrar
låt mig veta, låt mig höra
åh, att du finns här, och att du stannar

Jag var orolig och riktigt tärd
att du skulle försvinna ur min värld
men nu ser jag ett styrkebesked
av stora mått
och det ger mig fred
men nu är det dags, att dra ut i krig
och ta bort all skitmusik
så dina vänner och alla som vi känner
nu går vi ut och bränner

Snälla ge oss, mera hårdrock
låt oss känna, att det hammrar
vi vill veta, vi vill höra
åh, att du finns här, och att du stannar

/Lillasyster - Hårdrock



/Sofia

I'm Alive!

Är i Jönkan och har det gott!

Jag lever och frodas. Premiär på jobbet idag. Det kommer att bli kanon. Men jag har ytterligare några veckor semester innan jag börjar.

Norrland var grymt! Riktigt bra!

Hinner inte skriva så mycket eftersom jag lånar bredband hemma från Fredrik just nu. Vi har inget bredband i vår superfina lägenhet. Men jag jobbar på det, tänkte ordna det på något sätt. Men det verkar inte gå så bra...

I alla fall mår jag som en prinsessa.

Skriver mer en annan dag!

Kyss
/Sofia

Feelin' good

Som jag har sagt en gång tidigare i denna blogg...
Uttrycket feelin' good är ett uttryck jag använder när jag mår för JÄVLA BRA!
Detta ska inte missbrukas!

För en timme sedan insåg jag, att detta här är en sådan feelin' good känsla.

Bör jag ens påpela att Master of puppets spelas på Bandit just nu???

Dagens låt: Metallica - Master Of Puppets

/Sofia

Jag 25 år!!!

Idag blir man "tant" då!

Jag och Ankan kom upp till Huddik igår kväll där Lojjan och Tess mötte oss. Sen for vi vidare till Delsbo. Här har vi nu varit i den underbara stugan som ligger vid vattnet. Ingen vatten och el, men öppen spis. Här upp i Norrland (ja, södra Norrland), så är det ju ljust nu nästan dygnet runt, så det gör inget. Underbart väder så att ord saknas, vi har spenderat dagen på en brygga i vattnet.

Nu har vi käkat lite mat med Tess föräldrar. Mycket gott, snart blir det cheescake och sedan ska vi åter iväg till stugan igen och tända brasan.

Jag måste berätta om gårdagen, eller..i går natt, då klockslaget blev min födelsedag. Då satt vi ute i en stuga hos en som heter Micke och drack lite öl. Han Micke såg ut som en pirat, han hade en sån där piratlapp över ögat. Men i vilket fall....de som befann sig ute i den där stugan var precis tagna som ur filmen Jägarna! De intriger som utspelade sig i denna gamla stuga mitt ute i skogen, de är inte att leka med. Under mina första tre timmar uppe i "Norrland" blev alla mina fördommar bekräftade. Sicken mentalitet. Trodde inte det skulle skilja så mycket, men det gör det verkligen...

Imorgon blir det eventuellt en utgång på Statt i Huddik, sen på fredag är det något som heter Motorgårn. Och vad det är för ställe, det kan nog bara namnet svara på. Det är en lada mitt ute på vischan där dessa "Jägarfilurer" samlas. Så blir det inte Sthlm kanske vi undersöker detta ställe. Enligt Tess är det visst skitkul!

Nehe, nu ska jag vara social!

Kram
/Sofia

Påsen och jordebär

Efter tentan igår kände jag mig som Påsen i Trasdockorna. Ni vet vem jag menar va? Jag kände mig totalt helt jäkla trasig i kroppen! Och snacka om vilken pärs tentan var! Det var en kraft-anträngning som heter duga. I tre timmar skrev jag så pennan glödde, skrev en 14 sidor. Men igår efter den pärsen började ju SOMMARLOVET!!

image169

En utekväll igår som inte var världens bästa....jag visste att jag skulle stannat hemma när jag var så slut, men men. Det går inte att gråta över spilld mjölk! Nu är det i alla fall SOMMAR =)

Jag måste säga att det känns lite konstigt i kroppen. Nu är skolan över! Det dröjer hela 3 månader innan det sätter igång igen! Det känns skumt måste jag medge. Men framförallt känns det ändå riktigt skönt!

--------------------------------------------------------------------

Snart blir ju jag 25, så nu har det börjar droppa in lite kort på posten. Det sedvanliga brevet från mormor, med en hundralapp i som vanligt. Haha. Det blev det förresten 4 öl för igår på kåren! Det ni!

Ett kort från farmor där det stod att hennes "lilla pyre" blir 25 =)

Men sen kom det ett annat litet roligt vykort från Sulan! Under min resa fick jag smeknamnet "Ärtan" av Sulan, Bävern och Bönan varför kan jag berätta om senare. Men Sulan hade i alla fall pysslat och gjort ett vykort i form av en ärta. Det tycker jag var lite kul! Tack Sulan! =)

image170


Så nu till varför jag kallas för Ärtan.
När jag var iväg 9 månader och reste i världen, så sov man på olika ställen mest hela tiden. Detta med en salig blandning av människor. Det var inte sällan vi var 12 stycken i samma rum med alla dess olika nationaliteter. I vilket fall, för att inte behöva höra på snarkande bävrar och andra konstiga ljud som kunde förekomma så var man tvungen att ha öronproppar. De där öronpropparna hände det att jag stoppade in alldeles för lång in i öronen, så i flera dagar efter när jag hade gjort det så hade jag så fruktansvärt ont i öronen och skallen. Jag menar verkligen GRYMT ONT! Då fick mina vänner för sig att jag hade stoppat in en ärta i örat. Fråga mig inte varför, för att jag åt mycket grönsaker? Inte vet jag. Men smeknamnet Ärtan fick jag i alla fall!

--------------------------------------------------------------------

Idag lyxade jag till det lite, första dagen på lovet. Så till frukost har jag jordgubbar, nybakade baguetter, tropisk juice och melon! Inte illa va. Mums! Nu har jag spenderat några timmar med Ankan i gröngräset och haft en himmelsk picnic med ostar, kex och jordgubbar!

--------------------------------------------------------------------

Imorgon blir det Delsbo nästa! Det ska bli såååå skönt att vara i den där stugan utan vare sig el och vatten och bara vara, läsa, umgås, spela spel, gå promenader. Då blir jag ett med naturen, hehe. Det är sånt jag uppskattar. Inte för länge bara! Den ligger vid en sjö med, så jag hoppas på årets första dopp!


Dagens låt: Ozzy Osbourne - I don't wanna stop

Kyss
/Sofia