Jo visst är jag vegetarian

Tänkte bara medge er lite intressant läsning!

"Ju intelligentare ett barn är, desto större är sannolikheten för att det blir vegetarian som vuxen. Slutsatsen drar brittiska forskare vid University of Southampton efter att ha studerat 8179 personers livsstil. Alla personer fick sin intelligenskvot mätt som tioåringar och blev nu ombedda att berätta om sina kostvanor. Sammanlagt 365 deltagare berättade att de var vegetarianer, och dessa deltagare hade en markant högre intelligenskvot som tioåringar. Den nya upptäckten kan bidra till att förklara varför intelligenta, välutbildade människor ofta är friskare, vilket flera undersökningar påvisat. Vegetarianer drabbas mer sällan av för högt blodtryck, för högt kolesterolvärde och hjärtkärlsjukdomar."

Jajemän, jag är vegetarian, och det har jag varit länge! =) Tog det ställningstagandet redan i mellanstadiet. Jag måste vara ybersmart ;)

kyss
/Sofia


Fixar frasse

Oj vad flitig jag har varit idag. Först gick jag till en affär, 5 km fram o tillbaka, för att köpa en specifik julklapp till min kära far, som de hade erbjudande på just denna vecka, allt för att komma dit och inse att det hade blivit fel med leveransen, och det inte fanns där. Måttligt irriterad blev jag över denna händelse, och när jag skulle gå hem ösregnade det. *suck* Dock fick jag äntligen köpt min svarta julstjärna som jag med mkt stånk och stön har hängt upp i fönstret. Det tog bra lång tid och ville inte sitta som den skulle, så till slut blev jag så arg att jag nästan tänkte gå och lämna tillbaka den. Men nu sitter den fint där den ska.

Har även tvättat fem maskiner...mmm, de var längesen jag tvättade sist. Tur att man har så mkt underkläder och strumpor som man har. Aja, sedan har jag städat, men framförallt har jag gjort klart frågorna som jag skulle göra klart senast fredag. Det känns mkt bra!

Bonde söker fru är för jäkla bra program asså. Haha, jag sitter och blir generad nästan varje gång jag tittar på det. För de gör ju bort sig lite, men sen är det kärleksfyllt och mysigt program! hihi. Standard kl 20 på onsdagar! Idag med en kopp té och kanelbullar! Mums.

Nu är klockan mkt, och jag borde sova...är inte så trött dock. Ska ta och lyssna på "Berättelsen av Herr Roos" av Håkan Nesser, den var lite seg i början, men är helt ok faktiskt!

Nu nalkas jul

Det blev ingen jul på Liseberg i helgen! Det regnade så förbannat hela lördagen! Men i stället har vi haft en jätte mysig, lugn och skön helg. Behövligt med sådana. Äit god mat med gott vin, kollat film, tränat, promenerat, varit på julmarkad i Haga, druckit glögg, julpyntat m.m. Kände mig nästan utvilad efter helgen! =) Jul på Liseberg blir vid lucia i stället, och hoppas då på lite bättre väder.

Jag börjar bli piggar nu med, efter att jag dricker järn. Har varit så fruktansvärt konstant trött i flera veckor. Har en läkartid på torsdag, men egentligen tror jag inte det behövs. Det var nog bara lite uppiggande vitaminer och mineraler som behövdes i min kropp!

Nu börjar plugget igen sätta igång på allvar. Har haft det ganska slappt ett tag nu, men nu närmar sig tentan. Så nu blir det till att spendera många dagar på KTB.

Nu ska jag göra viktigare saker...som...ta ytterligare en chokladbit ur min chokladkalender. Tjing!