synvilla

Var och testade min syn idag. Det var snälla Linda som gjorde det. Bara ett litet brytningsfel som jag inte behöver glasögon för, däremot kan det vara bra med läsglasögon. Jag har ont i huvudet ofta och sitter så otroligt mkt vid dator och böcker så jag fick för mig att jag hade ngt allvarligt fel på synen. Men inte! Så det var ju bra.

Sedan har jag köpt paket till Melissa =) Hon har fyllt 3 så vi ska fira henne i helgen. Lilla gumman! Saknar henne så!

Resten av dagen har jag tillbringat på bibblan med Katti, det går framåt och lite börjar sätta sig i hjärnan! Kul när det känns så!

Måste säga att Gbg är så oerhört fint! Oooo vad fint allt är! Hösten är mkt vacker! Speciellt dagar som idag!

sov gott!

/Sofia

Jorå så att...

Vilka psykon det finns! Att det ens existerar så pass psykiskt sjuka och helt genom ruttna människor i världen. Tänker dels på gårdagens vansinnedåd i Finland, men den jäveln är bara en i mängden! Värst i år var väl Fritzel, men de där dårarna finns överalt. Fan jävla piss skit vad jag skulle vilja ha dessa galningarna i mitt beslag!!
Läser ju kriminologi som bekant, just nu arbetar vi med olika teorier till varför en del begår brott. Jag har idag försökt placera in galningen i Finland i dessa teorier......Det är mig obegripligt....

------------------------------------------------------------------------------------------

En mäkta rolig helg med Tess här i Gbg! Vi hade fullt upp hela helgen och hittade på lite galna upptåg. After work'en här i staden Göteborg går inte av för hackor vill jag lova! Gratis goood mat och halva priset i baren. Redan inbokat nästa fredag igen! Fast då "After school" med ett gäng från skolan.

------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon blir det en dag på bibblan med plugg, plugg, plugg och återigen plugg. Tentan börjar närma sig, är nog en av de svåraste kurserna jag har haft tror jag....Alldeles för mkt litteratur, men som sagt! Jag har valt helt rätt! De ska även snart utveckla kriminologin här i Gbg så man kan ta en masterexamen i det, fast det dröjer väl ett par år. Men till sommaren har jag iaf en kandidat examen, inte illa pinkat.

Sedan bör det av till Jönkan i helgen med D. Längtar!

Håller på och pysslar här hemma. Har köpt vita kaffemuggar och sedan Elvis - glasdekorationsom jag försöker sätta dit. Det blir fina fisken!

/Sofia

Blödig

Har insett att jag är ta mig tusan väldigt blödig.
Är det bara jag som får tårar i ögonen när vissa personer blir så glada på tv? Te.x som just nu när jag tittar på Idol, och en tjej blir så glad att hon går vidare och börjar gråta, då börjar jag också gråta...
Nu har jag erkänt detta. Hrmf, kanske inte något att lägga till på sin "coola lista".

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

På tal om lista, jag har faktiskt en påbörjad "100-lista". Den ska innehålla 100 rätt så stora saker jag ska ha uppnått innan jag kolarvippen. Tänkte bocka av de där sakerna när jag ligger på dödsbädden och känna mig väldigt nöjd. Måste man uppnå saker? Nej kanske inte, men uppleva saker, införliva mål, ha mål. Det tycker jag är viktigt.
Listan är självklart inget jag kommer att lägga ut här, det skulle bli alldeles för privat.

Men saker som:
- Besöka Japan
- Köpa hus
- Skaffa barn
m.m.
... finns på listan. Den fylls på allteftersom jag kommer på saker jag verkligen vill uppleva.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så till sist tänkte jag bara återigen påpeka hur mycket jag älskar och njuter av promenader. Det är mitt beroende här i livet. Ngn sorts av meditation. Jag blir pigg, tänker klart, känner mig frisk mm. Av detta. Heeelt underbart skönt. Har nu tagit en timmes promenad i en skog här, finns ett stort motionsområde, sitter ihop med Slottsskogen och det finns många slingor att välja mellan. Jag längtar efter att träden ska börja skifta färg!!! Oooo så fint!

/Sofia


Skånelandet

Skåne är fint faktiskt!
Kul helg där nere med några av mina favoriter! Tack alla för en riktigt rolig helg!
Sliten som få måste jag säga att jag var i morse. Jag har ont i hela kroppen, fattar inte varför. Men det är smällar man får ta när man har svirat runt på dansgolven i Malmö.
Bra fixat av Beaver and Betsy med!

På torsdag kommer en annan favorit hit! Min Tess kommer, vi ska ha en sååå rolig helg. Jag ser mkt fram emot det!  3 månader sedan jag träffade min Bill, eller Bull eller whatever?!?!

Mkt plugg, mkt mkt plugg. Fast intressant så det ska jag inte klaga på!

/Sofia

Don't we all just love sushi?!?!

Don't we all just love sushi?!?!
Fast jag gillar inte den råa fisken sådär speciellt, men rullarna och nigiris med avokado och räkor är verkligen gudomligt goda! Det bästa är, Göteborg kryllar av sushi hak! Varierande prisklasser men ofta mkt billigt. Mums!

Thessan kom i onsdags, vi hade en mkt trevlig och mysig kväll. Det var mkt att hooka upp med, vad som hade hänt det senaste året typ =) I torsdags morgon, tidigt (6.30) efter en dusch kommer jag ut till ett bord med framdukad frukost och té. Inte varje dag man vaknar så!

Saken är, att jag är VERKLIGEN inte gjord för att lägga mig tidigt och gå upp tidigt. Jag mår som...en påse oslipade skridskor på morgonen. Sen resten av dagen. Jag kan inte somna tidigt. Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att det är en gen som påverkar om man är morgon eller kvällsmänniska. Och kvällsmänniskorna har det ganska sådär frusterande jobbigt eftersom dagens samhälle i stort är anpassat efter morgonmänniskorna...
Mmmm...så de så.

I går eftermiddag åkte jag till Halmstad, har idag hämtat ut gamla hemtentor och lånat böcker för resten av min delkurs (efter en välbehövlig sovmorgon och en lååång skön, mediterande morgonpromenad). Sedan har vi ätit taco buffé på after work och nu ikväll kom Henke och vi alla har bastat och druckit öl. Fasiken vilken skön fredags må jag säga!!

Skolan! Jooo en VÄLDIGT intressant kurs jag läser, och jag ångrar mig inte det minsta!!!

Imorgon blir det paaaarty här i Kadettbyn!

Och snart ska jag lägga mig och sova bredvid min kära!
Det är lyxigt att bara kunna ta en buss och bara ha 1,5 h mellan oss!!!

Godnatt
/Sofia

Resor

Oooo, jag har så mkt planer.
Så många resor jag vill göra!
Fasiken att man är en fattig student, fattig som en kyrkråtta.
Tänk när man får ut närmare det 3 dubbla än vad man har nu. Oooo herre vad det ska resas då.

Letar förövrigt efter ett extrajobb så att jag kan flyga lite snart igen!
Plan alltså. Flygplan.
Vietnam nästa!

Första skoldagen - trötter

Första skoldagen idag! Jag är laddad som tusan inför att läsa denna kursen och börja plugga nu igen efter den långa sommaren. Introduktion med mkt information idag, imorgon är det semenarie, men det är nog nästan mest för att lära känna varandra tror jag. Det var kul att träffa Catti igen! Henne ska jag plugga med även här i Gbg (vi läste tillsammans i Halmstad i sommar).

I onsdags var jag på Hard Rock Café med Linda, det blev en billig kväll med mkt dricka =)
Och guuud vad jag skrattade. En riktigt rolig kväll. Stackars henne som skulle upp tidigt bara!

Sen kom D redan på torsdagen och i helgen har det varit heeeelt underbart sommarväder! Över 20 grader och strålande sol! På fredagen åkte vi ut till skärgården och lite småöar (Asperö, Brännö och Styrsö). Så otroligt fint! Där hade vi picnic och utforskade lite natur. Sedan blev det after work på Avenyyyn ;)
Lördagen spenderade vi genom att träna, shoppa och sedan var det fest hos D's kompis. Dit även Linda följde med. Först på Kingshead, en rock bar, sedan Hard Rock Café. En riktigt rolig utekväll. Haha, och vi var glada i gasen alla av oss tror jag! Söndagen, åter en dag med strålande väder. Det blev sushi som bakismat. Sedan bara en lat dag.

Förresten mina rock vänner!
Bandit Rock har även flyttat till Gbg. Fick flyttkortet igår ;) De har inflyttningsfest den 12.e sept. Och typiskt nog är det samma helg som jag ska till skåne (Bävern har ju inflyttnigsfest). Men jag ska tillägga att jag ser väldigt mkt fram emot skåne-helgen och det ska bli skoj att träffa alla små kisarna igen! =) Här är vad som står på Bandit Rocks hemsida:

Inflyttnings och releasefest på Sticky Fingers

Fredag den 12 september. Bandit i Göteborg har varit igång i nästan två veckor. Dags för fest! Vi firar vår inflyttning i Göteborg samtidigt som Linda och Mats släpps ut ur karantän.


Våra vänner på Sticky Fingers öppnar dörrarna kl 21. Klockan 23 öppnas dörrarna till Top Floor. Lillasyster gör ett exklusivt framförande och RIVSTART-gänget med vänner finns på plats. Räkna med fullt ställ!


Välkomna!


Inflyttnings- och releasefest

Plats: Sticky Fingers (Kaserntorget 7)
Entré: 100:-


Neee jag är grymt trött! Är inte van att gå upp tidigt, o imon blir det ännu tidigare, så jag borde nog sova snart!

/Sofia