Hard Rock Hallelujah!

Nu drar jag iväg med girlsen och Rockar Satan!
24 h
rock-kryssning tillsammans med andra rockers. Kan de bli bättre?


Dagens låt: Lordi - Hard Rock Hallelujah

/Sofia

51813-112

Bjuder på en bild på mig och Bävern från en förfest i Sydney.
51813-111

Sen har vi jag och Daniel
danielsan o jag

Jul jul i vårt hus

Men för i helvete!
Varför kan de inte ta bort den där nedrans julbelysningen som är i trädet vid Tybble-torget??????? Va fan liksom! Bitter som en alika blir jag på sådant (eller var det full som en alika?). Nåja...bitter blir jag! Jag har nog inte mycket till val än att ta saken i egna händer snart....

Det har dock varit en bra dag och mycket fint väder.
Har spenderat lite pengar på stan. Ett riktigt snyggt döskalle-linne. Som om jag inte redan har många av dem...Men till kryssingen vore de ju skoj att ha något nytt!

Dagens låt: Falconer - The Clarion Call
(Den här låten har jag säkert haft som dagens låt innan, men den är grym GRYM!!!)

/Sofia

Utomjordingar invaderar

Det mest intressanta på nyheterna idag var att har man hittat en planet som är "nära" jorden och som troligtvis har rinnande vatten. Så chansen att det skulle finnas liv på denna planet är stor. Denna stjärna kallas för Gliese 581, och har ett avstånd på 20,5 ljusår från jorden, detta är nära i astronomiska sammanhang. Den påminner mycket om jorden och har stora förutsättningar för liv. Sånt här tycker jag är mycket intressant. Jag hoppas att vi under min livstid ska finna liv på andra planeter, spännande!

-----------------------------------------------------------------

Idag har jag varit lite lantlig. Jag var ute och plockade nässlor, som jag hade tänkt att göra nässelstuvning av. Det är nästan bara för gott. Och riktigt nyttigt!

-----------------------------------------------------------------

En annan sak jag kom att tänka på idag, var något som jag förklarade för ett gäng härliga människor för några veckor sedan. Det är min lilla fobi över att skaka vatten som är på flaska. Saken är så här, att om man har en vattenflaska, med vanligt kranvatten, och skakar vattnet. Så kan jag knappt dricka det efter att det har blivit skakat. Det känns på något sätt som om vattnet blivit äckligt efter att man har skakat det. Undra vad får herr Freud skulle säga om detta. Jag har själv ingen förklaring till det....


Dagens låt: Dia Psalma - Alla älskar dig

/Sofia

Sminkmannen!

Hundra höjdare! Är de sköna eller är de sköna. Haha. Klockrent ta mig sjutton. Sminkmannen tog priset som årets skönaste människa, vilket var ett bra val. Det är ju det nya metromodet nu som gäller! Skön snubbe. 

Igår hade jag förresten ett mycket trevligt besök av Micke. Och jag grät till Titanic. Eller nja, det kanske jag inte gjorde, men jag minns när den gick på bio (då var jag runt 15 år) och att alla grät till denna film. Leonardo var ju bara det finaste man kunde titta på vid denna tidpunkt. Men som jag skulle förklara för Micke så var/är jag ju en cool tjej, så då kunde man ju inte sitta i biosalongen och fälla tårar över att hetingen dog. 

Fröken Sofia kommer förresten till Jönkan snart igen! Med mig har jag Norrlänningen, som hör och häpna ska på arbetsintervju i Jönköping. Ankan tänkte vi även ta med oss, mest för att Jönköpings änder ska få träffa en mycket celeber Anka. Den 4-6.e maj så dyker vi upp och gör stan osäker igen. 


Annars gör jag/vi inte så mycket annat än att drömma oss iväg till Bandit-Rock kryssningen!  PÅ LÖRDAG. Jo, jag kanske läser en och en annan sida om sociologins klassiker med....Marx, Weber, Durkheim...och Mead ska jag arbeta mig igenom på onsdag!

Dagens låt: Los Lobos & Antonio Banderas - Cancion Del Mariachi

/Sofia


I'm yours

Det har varit en bra helg denna helgen också. Men det känns att man snart fyller 25 år =)
Eftersom jag är så otroligt seg dagen efter.

Igår hamnade vi på någon fest i stan hos några herrar. Det var trevligt, förutom att de skulle dra ut så nedrans tidigt, och då var det verkligen inget folk ute när vi kom dit. Men jag och Tess pendlade mellan Babar och Björnis. Babar vann!

Ikväll tror jag att det kommer att bli en bra kväll också =)

Nu ska jag ta och leka Soffan i soffan!

En otroligt bra låt som dagens låt!

Dagens låt: Jason Mraz - I'm yours

/Sofia

TAKIDA! =)

Wiiiihoooooooooooo! Nu närmare sig Bandit-Rock kryssningen med stormsteg!
Alla hytter är fullbokade och vilket jäkla ös det kommer att vara på båten.
Kommer vi att äga eller äga???? =)
Då ska alla hårdrocks-accessoarer på!

Nästa helg är det dags tjejer!

Dagens låt: Takida - Old

/Sofia

Go o gla'

Sådan härlig dag.

Jag trivs som bäst när jag får sova länge på morgonen. När jag inte har en tid att passa. När jag vaknar utvilad och vet att jag har sovit minst 8 timmar.

Jag mår som bäst när jag får börja dagen med en lån morgonpromenad i skogen. Jag uppskattar lugnet i skogen, alla vitsippor som är utslagna, alla knoppar som börjar knoppa. Att se skogen växa. 

Sedan frukosten som följer efter promenaden är ljuvlig. Jag mår så bra när jag får njuta av min frukost och sitta vid datorn och slösurfa ett tag. Jag njuter av mitt morgonkaffe.

Jag trivs som bäst när det inte är för mycket måsten. När jag kan gå runt i min lägenhet och pula och fixa. Jag trivs när vänner kommer hit och fikar, jag trivs med att laga min mat och att komma på nya rätter att tillaga.

Jag älskar när solen skiner in i mitt fönster och jag ligger i soffan och tittar ut på den blå himlen. Samtidigt som jag vet att jag borde läsa ett kompendie, men det är inte ett måste.

Jag är glad när jag får välja min egen musik, det finns få saker som gör en så glad som härlig musik. Jag tycker också om att lyssna på radio. På P3. Bra musik och bra innehåll.


Så har min dag varit hittills. Mycket bra. Och än är den inte slut =)


PUSS
/Sofia

Ormar är äckliga

På min och Tess mycket superba promenad i skogen idag höll jag på att trampa på en orm. Precis på gångstigen låg den och lapade sol, den ringlade sig snabbt in i buskarna när jag skrikandes hoppade över den. Ormar är det äckligaste djuret som existerar tycker jag. Men trots detta var jag ändå tvungen att gå fram till den igen för att iakta och se vart den skulle ta vägen...Nu i hemmets lugna vrå så har jag googlat på svenska ormar för att ta reda på vilken orm det kan ha varit. Det finns tre arter av ormar i Sverige, alla är fridlysta. Och efter mina beräkningar så kan det ha varit en huggorm, eller kanske en hasselsnok, de är dock ganska ovanliga...Hmmm....

I fredags var det grillfest, som Samvetets sexmästeri ordnat. De hade hyrt Högströmska som ligger perfekt utmed ån. Det var mycket mysigt och trevligt, bra ordnat där! Glada folk, öl-drickande, gittarspel, god mat, kubb och sedan bra musik. Efter det blev det Kåren och Johan dök upp till Öret vilket var skoj. Det var längesedan jag såg honom nu så det var en nice suprice. Något annat som också var skoj var att jag av en slump stötte på gamle Jönköpings-bon
Rasmus (som numera bor i Sthlm) på internet för några veckor sedan. Det visade sig att han har vänner här i Öret, så han var här i helgen han med.

På lördagen var det mer gittarspel från grabbarna som kan, och ännu mer trevligt sällskap. Vi satt utanför muttrarna och njöt. Sedan var det en förfest hemma hos Brajt, och efter detta en korridorsfest i Tybblekorridorerna. På krogen var det Babar som gällde och där dök ännu fler glatt och känt folk upp. Väntar dock på vimmelbilderna som borde dyka upp på sidan snart. Hrmf.....igen....

Igår var jag som jag har skrivit mäkta trött. Men det blev dock sol i parken.

Guuud vad jag uppskattar när solen bahagar lysa över oss, brännan börjar komma och alla är bara så glada. Det är svårt att vara annat. Det har varit en lång helg men en mycket trevlig och rolig helg. En av de bättre. Vi har försökt ta tillvara på vädret så mycket det går. Men det tar ut sin rätt. Men nu ska jag vila mig i form i någon vecka innan jag börjar plugga igen tänkte jag.... =)

Dagens låt: Radiohead - Creep

/Sofia

Högströmska
H?gstr?mska

Min väska från Byron Bay, jag tycker mig se vissa likheter
Byron Bay V?skan

Tillägg

Just det, ett litet tillägg innan jag dimper ner i sängen.
Enligt T-u-s-s-e (Johan) är det här den bästa kommentaren genom tiderna.
Lite kul är det nog allt.
Säg orden snö, ärta, stol, tio på engelska.....

/Sofia

Trött

Så trött så jag orkar inte skriva något idag.
Så här trött har jag nog aldrig varit faktiskt...

När jag vaknade i morse var det som om jag hade blivit påkörd av ett tåg, eller gått in i en vägg.
Somnade med kläder och smink och allt på mig i natt och sov och sov och sov.
Snart ska jag sova mer.
Jag ska sammanfatta helgen mer imon och lägga in lite bilder.

Jag tror att denna trötthet kom efter tentan som jag hade pluggat väldigt mycket till.
Men sammantaget har det varit en mycket bra helg.

En bra helg som jag ska sammanfatta imorgon.


/Sofia


En blandad kompott

Fan vad less jag blir nu, på det här pluggandet!!!
Så här är det alltid innan en tenta, men denna gång känner jag mig mer oförberedd än vanligt...
Det är den där nedrans påskens fel!

------------------------------------------------------------------------

Oooooo!!!
På fredag är det grillpremiär! Samvetets sexmästeri har hyrt Högströmska, alla är välkomna. Lite kubb och annat skoj. Och så vitt jag vet (VäderTone som man är) så ska det bli mycket gott väder. Så efter min tenta blir det till att korka upp ölen och fram med glajjorna och grilla lite.

GRIIIILLLLLLAAAA, som några herrar i Sälen sa konstant....fast jag har nog inte förstått deras innebörd av vad  menade där uppe i Sälen-stugan...

------------------------------------------------------------------------

Hörde något på radio nyss, med risk för att vara politisk inkorrekt....
"Man är inte kristen för att man är ful, man är ful för att man är kristen"
Ni får tolka det lite som ni vill, men jag brukar inte finna dem så attraktiva..

------------------------------------------------------------------------

Här har vi honom förresten
http://www.youtube.com/watch?v=-Sq-GUJkkHs
Vincent Ponatare med Don't hate on me. Som sagt, han är mäkta lik den däringa Ivan som jag träffade i Byron Bay *ler*....Konstigt hur vissa personer verkligen kan etsa sig fast i ens hjärna sådär och fucka skallen =)
Det är ingen som är från Gävle och vad denna herre sysslar med nu. Maggan....du är ju däifrån?!?!?!

------------------------------------------------------------------------

Tänkte jag skulle bjuda på lite diverse pics...hehe
VAD gör ducken????
Ducken

Sedan är det Peter Pan och en tunga.......Tess tunga
51813-104
Tess lajjar runt med Dogge Vita
image106

Min far, och systerdotter Melissa som kör bil
image99


/Sofia

plugg

Nu sätter det stenhårda tentaplugget igång. Så mina dagar fram till fredag kommer att spenderas på bibblan.

Så länge får ni hålla tillgodo med en Sula in action!
Tack för i lördags min Sula (och alla ni andra)! Det var gött att vara "hemma" I Jkpg igen, jag känner på mig att sommaren i Jkpg kommer att bli riktigt grym!

Så om någon har en lägenhet till förfogande åt mig i sommar i Jkpg, hör av er!
Hoppas även på att få med mig Norrlänningen till Jkpg under sommaren....


Suuulan
Suuulan

Linda, jag och Sulan
Linda, jag och Sulan

Söta systerdotter =)
s?


/Sofia

Back on track!

Back to Öret! NiceIGA dagar i Jkpg har det varit....
Lite bilder från helgen ska jag försöka trycka in imorgon.

Jag tror...eller....
Det sägs...att man inte både kan ha kakan och äta den?
Men det är bara i-lands problem antar jag....


Nu ska jag snart inta sängläge och drömma mig bort

Förresten....Vincent Pontare säger jag bara =)
Ögongodis...
Han är lik en Ivan jag träffade i Byron Bay....Bävern, minns du honom?

Dagens låt: Vincent Pontare - Don´t hate on me

/Sofia


SUUULAN!

We've been through this auch a long long time
Just tryin' to kill the pain

But lovers always come and lovers always go
An no one's really sure who's lettin' go today
Walking away.



SUUUUUUUUULAAAAAAAAAAAN!
Ikväll ska vi äga. Du och jag!




PUSSEN OCH KRAMEN
/Sofia

Glad Påsk

Påsken innebär inte så mycket för mig, mer än att folk runt omkring mig har ledigt. På universitet existerar inte påsklov, så jag sitter nu och pluggar lite inför tentan som är nästa vecka.

I vilket fall har jag och syster ändå fått leta efter påskägg här hemma hos mina päron. Det innehöll pengar och ett smycke. Antar att man aldrig blir för gammal för sådant =) Tackar!

Melissa är nog världens sötaste. Så det har varit skoj att träffa henne. Syrran och Melissa kom hit en sväng idag, sedan var vi hos farmor och fikade. Här hemma hos päronen har jag ätit gott och sitter nu och avnjuter ett glas vitt undertiden som jag läser om....*funderar*, Sociologiska perspektiv.

På lördag blir det runda fötter på Jönköpings krogar. Hade gärna följt med Dani och Mani till Club Kaj ikväll, men jag får banga och satsa stenhårt på lördag i stället. Det ska bli jätte skoj att träffa er alla då! Och jag har förväntningar på partajet som kommer att äga rum i min gamla lägenhet som numera Nina och Tommy innehar! Jimmy kommer att komma dit och köra "fisken/laxen eller you name it" med mig. Haha. Karlssons sedan eller??!?!?!?!

Nu ringde Dani, och jag missar nog en riktigt skoj förfest och utgång ikväll verkar det som. Men man kan ju inte vara med på allt =)

Imorgon ska vi till Visingsö och hälsa på min "stålmormor", som kanske numera inte är lika mycket stål som förut, men hon är en cool mormor!

I vilket fall. Bilder kommer att dyka upp under de närmaste dagarna.
Ville som sagt önska er Glad Påsk och en skön ledighet!

image95


Dagens låt: Sahara Hotnights - Cheek To Cheek

/Sofia


Panta burkar



Någon mer än jag och mina "armar och ben" (Tess, Ankan och Roofy) som vet vad panta burkar har för betydelse. *flinar*

Nu drar jag till Jönkan!
Och vet ni vad mina "armar och ben". Kommer sakna er bara under dessa dagar. Vi är nog sammanväxta. Tack för att ni finns!

Dagens låt: Adam Green - Friends Of Mine

Pussen och kramen
/Sofia



Denna gudagåva

HV tänker jag inte ens kommenterar. Blir bara bitter då. Men men, det är bara att gilla läget....
Men ni har bjudit Sofia på många spännande och underhållande matcher.

Plugg, plugg, plugg. Det är en massa plugg nu. Seminarie imorgon, sen är tentan efter påsk. Denna tentan känns rätt svår. Men jag jobbar bäst under press. Så det lär väl gå vägen det här med.

Chips! Denna gudagåva! Jag fullkomligt ÄLSKAR chips. Det är väldigt sällan jag köper det för eftersom det är så fasansfullt mycket fett i. Men de gånger jag köper det, då är jag i extas och äter och frossar och äter och bara häver i mig, mölar in i munnen. Lätt att jag tycker i mig en påse på under en timme. Men sen mår jag inte bra efter det. Ligger i soffan och stirrar i taket med ångest och värkande mage. Och bara vet hur mycket fett som befinner sig i magen, plus att jag är fullkomligt proppfull. Men ändå är det bland det bästa som finns. Mmmmm.....

På onsdag drar jag till Jönköping. Det var över 3 månader sedan jag var "hemma" sist. Men det ska bli skoj. Träffa familj och vänner, och inte minst Melissa...Min lilla gudadotter som lär ha förändrats en hel del på de månaderna sen sist.

-----------------------------------------------------------

Nu smälter isen och isbjörnarna svälter. Den arktiska isen smälter tidigare än vanligt vilket medför att isbjörnarna har kortare tid på sig att jaga och bygga upp fettreserverna inför sommaren. Det har beräknats att den arktiska packisen är 14% mindre än för 20 år sedan. Forskare är rädda att isbjörnarna ska dö ut helt innan 2050. Klimatförändringen är orsaken. Den globala uppvärmningen slår framför allt mot fattiga regioner i världen där torka och översvämningar blir vanligare.
Att inte alla röstar grönt....det är mig oförståeligt.
Sen ska jag bara tillägga att USA står för en tredjedel av världens utsläpp av växthusgaser.

image94


-----------------------------------------------------------

Mattias......jag tänker på er nere i S-town. Som jag sa så är varje lite ord futtigt. Jag förstår inte hur det kan vara så orättvist! Så fel! Så fruktansvärt! Bara så du vet, så finns jag här....Om du vill snacka eller vad som helst. Massa kramar....


Dagens låt: Mattias (alias Bävern) - Time Of Your Life

Kram
/Sofia