Vardag

Idag fyller min trognaste bloggläsare och bloggkommentator Annie 21 år!
GRATTIS GUMMAN


Plugg och träning kommer dagen bestå av. En helt vanlig vardag numera.


Å min väns vägnar vill jag även be alla män dra åt helvete! PUNKT


Dagens låt: Thåström - Fan Fan Fan

/Sofia

Uttråkad

Jag tror jag SPYR på mina böcker och anteckningar snart! Såååå uttråkad så att ord saknas. Sedan är jag sådär riktigt sugen på den dära "nötblandningen" man kan köpa på ÖB. Men jag har ju självklart smällt i mig alla jag hade hemma. Bläää.


/Sofia

Lyckligast!!

Igår blev jag den lyckligaste människan som strövar runt på denna vackra och underbara planet. Det kommer jag även att vara långt in på sommaren! JAG FICK BILJETTER TILL METALLICA!! Biljetterna släpptes kl. 9 igår. Så jag ringde och ringde, ringde och ringde. Upptaget hela tiden. Så jag ringde och ringde, ringde och ringde. Fredrik försökte även han ringa medans han försökte komma in på Ticnets hemsida, som det var KÖ TILL?!?!? Kl 9.20 lyckades jag på något sätt att komma fram till telefonkön. Wiiii! Problemet var bara att jag var tvungen att gå hemifrån kl. 9.40 för jag skulle ha seminarium.
- Skit i seminariet säger Fredrik. Jooo, det hade jag ju så klart gjort, Metallica skulle gått före! Kl. 9.20 kommer jag fram och önskar maxantalet biljetter, 6 st. Men hon hittade bara 4 st. eftersom de nästan var slut. Men helt plötsligt poppar det upp lediga biljetter så jag får loss 6 biljetter kl. 9.43 och 2 minuter senare var alla biljetter slut! Så jag kom halvspringande till skolan och var så lyrisk så att ord saknas. Det här mina vänner, det är stort! Den 11.e, 12.e och 13.e juli kommer vi att rocka fett! Det blir jag, Tess, Lojan, Daniel, Fredrik och Linda!

Jag tror att hon där uppe gillar mig och uppskattar mitt nya leverne och min studiemotivation. Därför ser jag dessa biljetter som en skänk från ovan, och tackar ödmjukast Fröken Molnsvävare! Avundsjuka?? Ja, det hoppas jag fan då, det borde ni vara!!

Från Expressen
Metallica-biljetter slut på 45 minuter
Alla biljetter till Metallicas konsert på Stockholms stadion den 12 juli har tagit slut.
De 31 000 biljetter som släpptes klockan nio på måndagen var borta 45 minuter senare.
- Det här är definitivt ett av de hetaste släppen någonsin, säger Ticnets vd Mats Brandt.

Metallica


----------------------------------------------------------------

Idag ska min vän Gunde (läs Jenny) ge sig på HalvVasan 45 km. Mäkta imponerad över hennes kämparglöd och envishet kommer jag att följa hennes färd mot mål via Internet. Hon kämpar nog för fulla muggar just nu: www.vasaloppet.se, klicka på resultat (HalvVasan), startnummet 1925. Jag kan inte annat än att citera Tess på detta: "Varför utsätta sig för något dylikt????".

Dagens låt: Metallica - Fuel


Keep on rockin'
/Sofia

Räkor och skrikande tuppar

Igår hade vi en räk-kväll i goda vänners lag. Mycket trevligt och mycket gott. Allt avslutades med en kladdekaga (som Fredrik skulle sagt). Kvällens höjdpunkt var nog när två herrar dök upp, med sig hade de en skrikande tupp?!?!? Den gal och pep och lät riktigt bedrövad. Men rolig var den.

skrikande tupp


Idag ska jag agera plugg- tvätt- och städtant. Tog en morgonpromenad med min mp3 fylld med The Sounds, men det var inte lätt att gå, för det var inte plogat på gångbanan. Träningsvärk har jag idag med, sååå skönt med träningsvärk!

Igår var det även Melodifestivalen, vi hade på det i bakgrunden, det gick riktigt bra för Andreas Johnson. Vet ni vad, jag är lite hemligt förälskad i denna man. Har varit det länge och tyckte det var dags med att gå ut med denna hemlighet. Kanske borde göra något åt det? Börja skriva kärleksbrev kanske?? Egentligen är han inte min typ av kille, men det ska nog fungera ändå? Sedan är jag även lite hemligt förälskad i Michael Michailoff, ni vet killen som var med i Fame Factory för en herrans många år sedan. Han är nog mer min stil och lite yngre än Andreas, så det får nog bli honom då i stället...??


Andreas Johnsson

Andreas vs Michael

michael michailoff


Dagens låt: Michael Michailoff - Lay all your love on me

/Sofia

Håååårdrock!

Jaaaaa, guuud vad jag saknar sommaren nu. Nu har det varit vinter nog. Men det bästa är att det går så nedrans snabbt, snart så är det vår faktiskt. Det är inte långt tills dess, och våren är riktigt, riktigt vacker.

Jag saknar att spela kubb i Munksjöparken om kvällarna, och sedan går man in och fortsätter festen för att sedan gå vidare till Twin. Jag saknar de hårdrocksfester/kvällar vi brukade ha, jag och killarna i Jönkan. Alltid lika roligt! För att inte tala om att ligga och pressa på Vätterstranden och förbättra brännan för var dag. Det är inför denna strand jag tränar *skrattar*.

Min vän Danielsan och jag på en rockkonsert i somras.
danielsan o jag

Danielsan o jag rockar

Idag blir det träning och sedan plugg för hela slanten. Se, jag har fortfarande inte svängt mina lurviga på krogen ännu. Imponerad av mig själv må jag säga.


Dagens låt: Dia Psalma - Luft

Kärlek
/Sofia


METALLICA (igen)

Jag blir så salig och helt till mig när jag sitter här i min något nystädade lägenhet och lyssnar på Metallica. Finns det något bättre? Ja fy fan för vilken upplevelse jag/vi kommer att vara med om i sommar! Som sagt, innan måndag ska ni höra av er ni andra som vill med. För på måndag morgon kommer vi (eller Fredrik) att ligga på telefonen för att få biljetter!

Ohhhh


För er som inte vet, så kommer fröken Sofia att spendera sommaren i Jönköping, med mitt jobb med ungdomarna. Ska bli jätte skoj! Saknar ju min systerdotter Melissa något så förbannat! och alla vänner där hemma, så måste ju vara hemma och umgås! Jag kommer även hem till påsk. Så då kan vi ses! Sedan är det ju även så här mina vänner, att på påskafton blir det fetingFEST i min gamla lägenhet som numera Tommy och Nina innehar. Så då är ni alla hjärtligt välkomna! Å mina och Tommys och Ninas vägnar. Hoppas extra på Skåne- Halmstad och Västerviksfolk!?!?!

Jag och Melissa sommaren 2006
melissa o jag

Fick förresten ett mycket trevligt samtal från Johan (av mig kallad Tusse) nu ikväll, han har nämnts här i bloggen förut. Han bor ju inte i stan direkt. Men vi får se vad som händer och sker....  =)

Nu ska jag lägga mig och läsa lite om det sociala landskapet.

puss

/Sofia

Metallica!!!!!!!

I kväll fick jag höra det bästa av det bästa av Daniel! På MÅNDAG! Släpps biljetterna till Metallica som ska spela i Stockholm den 12 juli! Wiiiiii! En av mina drömmar. Oooohhh fy fan vad grymt alltså, kommer man någonsin att vara med om något mäktigare?? Fler som är på?!?!? I så fall får ni höra av er innan måndag så får vi styra upp saker och ting! Ohhh herre är det enda jag kan säga! Wiiiiiiii!

Så var det ju det här med gymmet och träningen då....hrmf, ska det vara så nedrans svårt att ta sig dit dit?!?! Nej nu är det ändring för beach 2007 närmar sig. Efter mycket om och men och försök till undanflykter hit och dit så släpade (bokstavligen släpade) jag med Tess till träningen! Och vad skönt det var! Vi träffade även på Borna och Mackan på gymmet som sa att de måste ta tag i träningen de med. Så nu tänkte jag och Tess att vi skulle ha en liten tävling med dessa grabbar =) Vem som kommer träna mest och vem som bangar! Det blir spinning i vilket fall nästa vecka för oss fyra, så vi får se vem som svettas mest!

Hrmf, när jag och Tess satt och avnjut vår smörgås och kaffe på cafét kom Peter Pan, han frågade om vi skulle ut ikväll. Neeej! Svarar vi i kör, sedan säger Tess att vi har blivit stilade tjejer nu ju! Ohh herregud säger Peter Pan och tog sig på huvudet och gick iväg. Vaddå då liksom?? När vi senare stöter på Gussing, frågar även han om utgång. Neej, säger vi igen.....vi har blivit stilade tjejer nu ju. Gussing sa att han inte trodde på oss.....hrmf....vad är detta???? Jaja, tanken var att det inte skulle vara någon utgång innan tentan. Det ska jag hålla. PUNKT (fast veckan är ju inte slut ännu).

Dagens låt: Metallica - Hero Of The Day

/Sofia

Fettisdagen & Ankan Stumpy

Idag ska man tydligen frossa är tanken. Semlor hör till. Jag var och fikade med några goda vänner nu på kvällen, men tanken på en semla fick det sig nästan att vända sig i munnen, så det fick bli en "grekisk-baguette" i stället.

------------------------------------------------------------------

Ohhhh, så den där jäkla Brittan som dyker upp överallt. Raka håret hit och dit, gjorde och sa si och så. So what??? Nja, nog är hon skum, men det har jag konstaterat för längesedan. Med en sådan mor, sådan press och ett sådant land som hennes uppväxt präglats av så var det väl inte annat än väntat?!?! Större är väl i så fall att Kelly Osbourne har HIV?!?!

------------------------------------------------------------------

Idag har jag gått ur min A-kassan, är så nedrans förbannad på de nya reglerna så jag tror jag spyr. Men jag orkar inte skriva mer om det, för jag blir så jäkla bitter då. Fucking Reinfeldt.

------------------------------------------------------------------

Fick hem mitt välkomsbrev från Gröna Studenter och Miljöpartiet.

Miljöpartiet de Gröna är en del av en global politisk rörelse, Tillsammans kämpar vi för långsiktigt hållbara, demokratiska samhällen, där människor ges möjlighet att ta ansvar.

Miljöpartiets ideologi vilar på:
* Solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet
* Solidaritet med kommande generationer
* Solidaritet med världens alla människor

All kärlek är bra kärlekt
Alla är olika - alla är lika

------------------------------------------------------------------

Idag är jag helt fucked up i skallen asså. Antar att det är sociologen Bauman som har ställt till det lite i hjärnkontoret!

------------------------------------------------------------------

På tal om fucked up. En rolig lek att spela som "drinking-game" är fussy duck, ducky fuss. Det är extra roligt om man bara råka ha med sig en Anka i spelet *skrattar*. Det går ut på att varannan person säger fussy duck och varannan säger ducky fuss. Säger man detsamma som personen före vänder det håll. Det ska gå hyffsat snabbt och jag lovar att det fuckar till sig ganska snart. Den som missar får dricka.

------------------------------------------------------------------

Och på tal om Ankor.....
Så kan jag inte annat än att skratta lite i det tragiska när jag ser ankan Stumpy som föddes med fyra ben. Snacka om simhud Ankan!

Från Aftonbladet
Stumpy föddes på en ankfarm i New Forest i New Hampshire. Uppfödaren Nicky Janaway hade svårt att tro sina ögon när han såg den fyrfotade ankan Stumpy.  
- Det var helt bisarrt. Jag tänkte: "Han har för många ben", och räknade till "ett, två, tre, fyra".
I det vilda skulle Stumpy förmodligen inte överleva, men hittills har han klarat sig.
- Han äter och har överlevt så här långt och han springer omkring med de extra benen som stabilisatorer, säger Nicky Janaway.
Att Stumpy har fyra ben beror på en sällsynt genetisk mutation, men fall med fyrfotade ankor har förekommit tidigare. 2002 föddes ankan Jake med fyra ben i Queensland, Australien, men han dog strax efter födseln.

Ankan Stumpy


/Sofia

Puch Dacota

När jag var liten existerade inte ordet tristess, alltid fanns det något att göra, för fantasi, det hade jag. På tv hade vi kanlan 1 och 2 som endast visade nyheter tyckte jag. När jag var liten var det en stor händelse att ta fram mitt commandore 64 och spela Giana Sisters. Spelen tog ibland 30-60 minuter att få igång, men när man väl fick igång dem med hjälp av "turbo-bandet" var lyckan gjord. När jag var liten existerade det inte ens en dator i min värld, varken heller reklam på tv. När jag var liten spelade vi bingolotto via text-tv de dagar vi inte hade något att göra. När jag var liten gjorde små kojor och stigar på ängen som låg intill huset. Då traktorn kom för att slå ner allt gräs grät jag och min kompis. Det var tider då man cyklade som en galning och utforskade varenda liten del av skogen bredvid huset. När jag var liten växte det vitsippor i mängder om våren. Det var så mycket vitsippor så det nästan liknade vid snö på marken. När jag var liten doftade det mycket mer vår om våren och fåglarna kvittrade vackrare.

När jag var liten hade man inte cd-skivor, man gjorde blandband och spelade in från radion. Det var freestyle som gällde. När jag var 10 år fick jag min första cd-skiva. När jag var liten var det Guns N Roses som var mina största idoler. Med avklippta slitna jeans och en GNR t-shirt sprang man runt och smink fanns inte i min värld.

När jag var liten regnade det aldrig på sommaren. Gräset var grönare, solen gulare och temperaturen högre. Då himlen alltid var blå och man spenderade all tid vid sjön med att sola och bada. Det var tider då man tog sig ut till öarna på sjön för att bara vara. När jag var liten kunde man stiga upp på morgonen och sätta sig i stekande värme ute på trädgården för att äta frukost. Det var tider då alla möjliga sorters grönsaker odlades i trädgården och gick där och smååt av naturens läckerheter. När jag var liten räddade jag humlor från att drunkna.

Det var tider då vinter alltid var vinter, det var snö i metervis och kallt. Trots bitande kyla var man ändå ute och lekte i snön. Det var tider då isen alltid lade sig och var så tjock att man t.om. kunde köra bil på sjön. Det var dagar då man tog sig ut i skogen under vintern för att grilla och dricka varm choklad. Det var dagar då hela familjen åkte skridskor på sjön ut till öarna för att där göra upp en brasa.

När jag var i min ungdoms bästa dagar renoverade jag och min far en Puch Dacota som vi sprayade blå metallic och trimmade upp. Den åkte jag runt på och sladdade på grusvägar, gasade och börnade. Någon gång då och då hände det att jag tog moppen och åkte till Hok som ligger 3 mil från den lilla by där jag är uppväxt. Jag låg och tryckte på vägarna med min moppe 6 mil fram och tillbaka med min blå metallic hjälm. Bruuuum bruuum. Då jag kom till Hok och tyckte att jag var störts, bäst och vackrast på när jag kom farande på Puschan.

När jag var liten - det var tider det!

Moppen
Bild hämtad från


-------------------------------------------------------

Det var allt ett trevligt kalas hos Thessan i lördags och jag tror hon blev nöjd över vår present =) Trevligt sällskap och glada skratt och roliga lekar. Kvällen rullade vidare på Björnis för oss tjejer som alla var glada i hågen.

En rolig med ovväntad överraskning var då Johan hade tagit sig till Öret på besök, superb! Tack Tusse =)

Dagens låt: Frank Sinatra: I get a kick out of you

/Sofia


Holy Macaroni!

Ja herre!
Dagen började bra, med en massa välbehövlig sömn i kroppen. Senare tog jag mig till badet med Tess och Ankan. Simmade bra många längder, bastade och solade! Riktigt gotta kändes det i kroppen så vi gick hem till mig och tänkte plugga. Men när jag öppnade toalettdörren möttes jag av en förfärlig syn! Badrummet fullt med vatten och stopp i golvbrunnen! När jag spolade i toaletten kom det bara upp mer och mer vatten med en massa äcklig sörja i! Jag får panik eftersom jag hatar äckliga badrum. Så jag skriker som en stucken gris medans Tess står och skrattar, hon har aldrig sett mig så panikslagen sa hon. Vad ska jag gööööraaaa, vad ska jag göööööraaaa?????, skriker jag.

Till slut kommer Securitas fastighetsjour hit, den unge mannen fixar och donar i mitt badrum i någon timme, men utan resultat. Det hela slutar med att toaletten, handfatet och allt flyttas runt, vatten i hela badrummet och hallen. En massa slangar och oljud men det blir ingen förbättring! Så till slut kallas alla möjliga människor hit.  Rörmokare, slamsugning och saneringspersonal. En massa slangar och lastbilar utanför huset. Allt pg.a mitt lilla badrum. Här sitter jag, Tess och Ankan och ser verkligen ut som loss muppets! De håller nog på i minst tre timmar och vilken mess säger jag. Tydligen var min lägenhet den "lägsta punkten" som han så fint uttryckte det. Så jag hade fått alla andra jävlars stopp!

Jaja, efter tre timmar med massa arbetare här i min lägenhet så försöker vi plugga lite. När vi sitter här och trycker som bäst får Ankan för sig att slå på min tv i sovrummet med hjälp av min fjärrkontroll. Jag säger att det inte fungerar, för det är en speciell teknik man ska använda sig av. Plötsligt hör jag det, det där otäcka ljudet. Det där ljudet som kommer innebära att fröken Sofia numera kommer att ligga sömnlös om nätterna! Ankan trycker på powerknappen!!!! Neeeeeeeeeeeeeeeeeeej! Skriker jag! Paniken sprider sig inom mig och jag springer mot Ankan, hinner tänka alla möjliga tankar. Låt det inte vara sant! Neeeeeeeeeeeeeej Ankan! Med boken "Samhällsvetenskapernas förutsättningar" i handen gör jag världens praktvurpa vid sängen. Ankan förstår verkligen ingenting! Jag märker inte ens att jag ramlar eftersom det enda jag har i tankarna är att min tv har gått sönder. Det är nämligen så här mina vänner, att man får inte trycka på powerknappen till tv.n för då går den sönder. Själv har jag lagat den med mycket möda två gånger när andra personer har gjort samma sak. Men denna gången är det nog kört. Sedan är det även så här....att utan tv, ingen sömn, somnar nämligen till min "säng-tv" varje natt. Men som vi kom fram till. För det första tror Tess att jag kommer att sova bättre utan tv vid sängen och för det andra så har mina kära föräldrar och min farmor sagt till mig hur många gånger som helst att slänga ut den tv.n. Eftersom gamla tv-apparater innebär en stor brandrisk.

Ja shit vad mina vänner har skrattar åt min praktvurpa. Jag med för den delen. För att få Ankans syn på saken läs hennes
blogg.

Så här såg det ut. Bör jag påpeka att mitt badrumsgolv annars är ljusblått?
Badrummet

Slangar och grejer till fröken Sofias lägenhet
Slangar o grejer

Städtanten i full action med att moppa, samtidigt som jag samtalar med far
Jag städar


Något annat som är värt att tillägga i dagens blogg, är att jag har ju fått för mig att det spökar i min lägenhet ibland. Nu har det lagt sig, men när jag var nyinflyttade var det värre. Jag to.m svär på att jag såg damen som spökar runt här. I vilket fall berättade en av killarna som var här, att mitt hus en gång har varit ett äldreboende. Ja dra på trissor. Tror bestämt att mina farhågor stämmer.....

Imorgon är vi 15 tjejer som ska till Therese på kalas! Sedan är det full rulle på stadens krogar. Se upp Örebro!

Dagens låt: Counting Crows - Colorblind

/Sofia

Rödluvan och vargen

Rödluvan var på väg till mormor, korgen med dagens nybakade bullar höll hon under armen.
Rätt vad det var så får hon syn på vargen som sitter bakom en stor sten vid sidan av stigen.

Rödluvan går fram till vargen och säger: - Hej, vilken fin päls du har!
Vargen tittar storögt på henne, reser sig och springer iväg längs stigen.

Rödluvan traskar något förvånad vidare på stigen och efter en liten stund ser hon vargen igen sittandes bakom en sten och grina illa. - Hej varg, vilka stora, vassa tänder du har säger Rödluvan. Vargen studsar upp och pinnar iväg så att kottar och barr yr längs stigen.

Återigen traskar rödluvan iväg, ännu mer förvånad än tidigare. Efter en liten stund ser hon vargens öron sticka upp bakom en buske i ett dike. Nu hade hon blivit riktigt nyfiken och säger: - Hej varg, vilka fantastiskt långa öron du har.


Då svarade vargen:
- Nej nu får du fan ge dig,
kan jag få skita ifred eller??

----------------------------------------------------------



Gårdagen var en mycket bra dag! Först staden hela dagen med Tess, sen satt vi hemma hos mig och hade lite deep talk. Sedan blev det Tybble-korridor och Strömpis. Som sagt! En rolig dag och kväll!

Känns som om det kanske finns någon som jag borde be om ursäkt till???

Dagens låt: Björn Rosenström - Bortamatch

*smack*
/Sofia


Oh la la, Jag vill ha dig!

Alla hjärtans dag är en firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner kring helgonet S:t Valentin som uppstod under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag. Firandet av ett helgon med namnet Valentinus den 14 februari började inom den Katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet, men exakt vem denne var är oklart. Flera olika martyrer med namnet Valentinus från 200- och 300-talet är dokumenterade. 

Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, dvs vem de skulle hålla ihop med minst ett år framöver. Även i Sverige har seden att på lek para ihop flickor och pojkar funnits men i tradition varit förlagd till pingsten.

I 1300-talets England och Frankrike blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskade, och parbildningslekar av olika slag var vanliga. Det var först då som helgonen som sådan började förknippas med kärlek, och de flesta legender om honom stammar från den tiden. Enligt en av dessa var S:t Valentin en kristen som levde i Rom på 200-talet och fick lida martyrdöden efter att ha trotsat kejsar Claudius förbud att viga unga par. Innan han avrättades, lyckades han smuggla ut ett kort till fångvaktarens dotter som han var mycket förälskad i (det första Valentinkortet och ursprung till seden att skicka kort denna dag). Valentin sägs ha haft för vana att plocka blommor i trädgården och ge dem till älskande par. Under medeltiden uppstod där också en sed att skriva kärleksbrev med rimmande dikter till sin käraste, och senare på 1800-talet blev tryckta och utsirade valentinkort, ofta utsmyckade med sidenband och spetsar, populära. Därifrån kommer seden att ge varandra blommor på Alla hjärtans dag. Idag är Valentindagen starkt uppmärksammad i alla engelsktalande länder, där kärleksbrev och små presenter brukar ges bort.

Äldsta bevarade valentinhälsningen är från 1477, då den unga Margery Brew skickade en hälsning till sin trolovade som hon kallade sin "worshipful and well beloved valentine".

I Sverige har firandet av S:t Valentin och Alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikansk kulturell påverkan. NK-varuhuset försökte lansera seden, men det tog tid tills firandet blev mer än det hjärtformade gelégodiset. Under 1990-talet tog dock firandet fart (kanske som en följd av uppmärksamheten i skolorna) och har funnits sin plats som Alla Hjärtans dag i den svenska högtidskalendern. Den kommersiella kraften är stark.
Källa

Jo vars! Dagen har sina höjdpunkter den med. Men självklart har kapitalistjävlarna förstört denna dagen. Nej mer romantik och kärlek åt folket, varje dag! Inte ska folk må dåligt över att de inte får några blommor eller kort. Jag hörde på radion om en skola som stängdes just denna dag för att ungdomarna inte skulle må dåligt över att de inte blev uppvaktade. Illa att det ska gå så långt! Jag har dock fått en Alla hjärtansdag-present och kort idag =) Bör jag tillägga att det var från min kära mor? Det var mycket fint i alla fall! Tack!

Dagens låt: Ulf Lundell - (Oh la la) Jag vill ha dig

/Kärlek
Sofia


Marx och vobbler

Säga vad man vill om mannen Karl Marx och jag är inte marxist. Men hans tankar kring religion är riktigt intressanta. Karl Marx menade bl.a. att det inte är Gud som skapat människan utan tvärtom det är människan som skapat Gud. För att orka stå ut med tanken på att allt är meningslöst har hon skapat Gud. Jag har läst en del om det idag, grejen är att jag har verkligen upptäckt hur kul det är att studera!  Hur mycket smartARE jag blir och hur mycket jag lär mig! Wiiiihooooo!

Jag har bloggtorka idag och inte mycket mer att tillägga! Kan hända att det beror på att jag har studerat alldeles för mycket de senaste dagarna! =)

Däremot avslutar jag med något kul. Hehe, jag tycker det är kul i alla fall!

En gäddmamma och en unge var ute och simmade. Då kom det en vobbler förbi så frågade ungen; Vad var det? Då sa mamman; Det var den där jävla horan som snodde farsan!

Dagens låt: Guns N Roses - Live and lets die

/Sofia


Feelin' good

Det där....Feelin' good, är en fras jag använder när jag mår riktigt riktigt bra! Den får dock inte användas för mycket för då blir det en klyscha. Men de senaste dagarna har jag verkligen märkt att mitt humör går uppåt och uppåt! Denna helgen har gått i de vitas tecken. Jag har haft en vit och lugn helg. Det enda sällskapet jag har haft på kvällarna är mig själv. Igår satt jag uppkrupen i soffan med räkor, dip, morötter, varma mackor och citronvatten. Sedan har jag avverkat ett X antal promenader ute i solen. Visst sjutton är det kallt, men det går inte säga annat att det är vackert med all snö! Med lite kläder så fixar man biffen. Nu ikväll har jag varit på stan och fikat med vännerna.

Vad har varit helgens stora nyhet då...Anna Nicole Smiths död? Öhhh, låt mig tänka efter....?!?! Neeej! Det är väl inget att snacka om. Jag känner ingen empati för henne det minsta. Hon har väl knarkat ihjäl sig, så då får hon skylla sig själv. Inte mer med det PUNKT

Nej tacka vet jag Anja Pärson! Det finns inte mycket mer att säga om henne än att hon rockar!

Läste även att var
femte hyresgäst har bråkat i tvättstugan. Ja, det tror jag säkerligen, för när det finns så mycket bittra människor runt om i Sverige som inte har mycket annat att tänka på än tvätt och tvättstugor så blir tyvärr resultatet sådant. Jag och Sulan råkade ut för en sådan bittertant hemma i Jönkan. Minns du Sulan?? Nej, bort med alla bittra människor och inför en värld med bara glada skratt och lyckliga människor. Det är nämligen så enkelt, att det är endast dig själv du kan skylla din lycka/olycka på. Är det något du inte trivs med, så ändra din tillvaro. Bryt upp! Så enkelt är det! Det är endast du som bestämmer över dig själv och du har vilken möjlighet du vill över att göra något åt saken!

Ska även tillägga att min lägenhet numera är en fröjd för både öga och näsa! Sofia har agerat städtant och är mycket nöjd med resultatet!

/Sofia

Bitter


Rise and shine

Inatt sov jag så gott så att endast den ykligaste spädgrisen sov bättre!
Vaknade strax innan 11 med en sån där härlig känsla av att vara så utvilad. Tog mig en morgonpromenad med Tess och sedan en lång varm dusch. Nu har jag precit ätit frulle. Ska snart iväg till skolan för att plugga hela dagen. Kan meddela att vi satt och pluggade i skolan igår från 13-20. Mäkta imponerad av mig själv över att sitta där och trycka en hel fredag!

Igår gjorde jag något jag funderat på länge. Gick med i Miljöpartiet, eller jag gick faktiskt med i Gröna Studenter =) Det enda vettiga och det enda rätta! Sedan ringde jag även en del vänner jag inte pratat med på länge. Sedan städade jag och lagade en massa mat. Nu börjar det bli ordning på loftet!

Och vet ni vad! Jag tycker faktiskt att det ska bli kul att sitta och plugga hela dagen idag med. Det var mycket intressant allt jag läste om igår. Det handlar om hur du blir ditt "jag", hur du blir den du bli. Vad är det som har påverkat mig att bli den perfekta människan jag är? =) I vilket fall är det ju Sociologi jag läser nu. Så idag ska vi sitta i skolan från 14.30 och sedan ganska länge. Allt för att ingen ska kunna påverka oss att gå ut o partaja =)


Jag håller även tummarna för min vän som ska ha en dejt i kväll!


Här hoppar jag ut ur ett plan över Nya Zeeland
jag hoppar fallskärm

Faller ner mot marken
faller mot marken

Lev väl
/Sofia


Strutsar i luften!

Så har vi de roliga citaten som fått mig att skratta så mycket att jag fick träningsvärk i magen.

Saxat från Antony

Antony säger att han gärna hade velat träffa Gandhi om han hade kunnat.
Fröken X: - Min lärare har träffat Gandhi flera gånger.
Antony ser mycket skeptisk ut..
Fröken X - Nej nej.. jag menar ju Buddha.
(Hon menade egentligen Dalai Lama)

Senare på kvällen kör vi gåtor..
Gåtan lyder:
Vem måste till och med påven ta av sig hatten för.
Fröken X - Gud.... Eller iofs..... Han kanske inte är troende??

En annan gåta.
Var ligger tuppen som varmast?
Fröken X. - På ägget.

En till gåta. Vad har vingar och rygg men kan varken flyga eller ligga?
Sofia - En struts?
Antony - Jo men den skulle ju inte kunna ligga.
Fröken X - Men hallå!! En struts kan ju visst flyga!!

struts

Jag skulle då gärna se den här kolossen på 150-200 kg flyga =)

struts


Pooooliser!

Söndagen avslutades sent på natten med trevligt sällskap, men vad trött jag var och skrattade som aldrig förr, det var nästan så jag hade träningsvärk i magen på måndag. Ska skriva lite om de olika kommentarerna som fick mig att skratta så en annan dag. Det är i alla fall Tess som tänker till.

Måndagen spenderade jag hemma hos Tess på dagen, med att läsa några sidor, sova lite, dricka lite kaffe, äta lite. Sedan var tanken att vi skulle ta en fika på stan med de trevliga herrarna A och J. Fika my ass! Det slutade med ett ex. antal vinflaskor och öl senare, alldeles för tidigt en måndag tyckte vi. Så på något sätt fick vi den briljanta idéen att ha efterfest hos mig. Den efterfesten slutade inte tidigt vill jag lova. Men gittarer, trevligt sällskap och glada skratt gjorde faktiskt kvällen till en mycket bra kväll!

Tisdagen, jooo...Ankan skyndade hit efter sin föreläsning och ville höra skvaller från vår efterfest, hon hade ju gått hem tidigare eftersom hon ska vara lite sådär....präktig ibland. *skrattar* Men jag älskar Ankan för att hon är det! I vilket fall kom hon hit och styrde upp mina och Tess tankar och sedan blev det kväll och tisdag innebär Babar. Eftersom fröken Sofia aldrig har testat Babar en tisdag så lät det lite lockande. Det är ju även så att tisdagar på Babar innan kl. 00 även innebär halva priset på allt. Så vi köpte på oss ett lass öl. Måste berätta att jag någongång under söndagen berättade att jag har en förkärlek till poliser. Och döm om min förvåning när herrarna A och J dyker upp som poliser =) Så det var mycket tur att jag tog mitt förnuft till fånga och följde med, annars hade jag missat denna vackra syn.

Onsdag idag, som för många innebär Strömpis. Men för vår del så blev det fotboll på Pitchers. Inte för att jag tittade på fotboll. Men jag åt mat och drack vatten! En go kväll. Dock så är min lägenhet ett bevis på  jag har försummat min lägenhet alldeles för mycket de senaste dagarna. Det är mycket städning och diskning som gäller. Men det är morgondagens bekymmer.

Tess och jag äter lite mumma på måndagen
jag o tess mat

Lite senare på kvällen
vi

Visst är de snygga? =)
Poliserna på Babar

Och en polis som spelar gitarr =)
Polisen med gitarr

Tess och moi på Babar
Tess o jag

Ankan!
Ankan

Tess och jag på Babar igen
Tess och jaaag


Nu är det även så att dessa dagar har varit mycket trevliga och händelserika faktiskt! Men från och med imorgon ska det bli ordning på taket igen! Det blir promenader, plugg och träning som gäller! Så nu är det sömn för Sofia! Imorgon är en ny dag, med nya möjligheter och nya krafter.

sova2

Godnatt
/Sofia

Öppppa......stäng! =)

nu är det länge sen jag var där, på den där klubben alla snackar om
jag har stannat hemma ända sen du drog, utan dig rasar min värld ihop
det är länge sen jag var full, jag har hållt mig vit för mina vänners skull
glada nätter slutade jämt med att jag sårade och sa saker som blev helt fel

stockholm city, neonljus, coola kolamänniskor och lilla du
taxi, dörrvakt, krossat glas, bergochdalbanan och lilla jag
här är det som blev kvar

nu är det länge sen jag var hög, jag har stannat nere för mitt hjärtas skull
förr om åren var jag alltid väck, jag kunde stanna borta flera dagar i steck

stockholm city, neonljus, coola kolamänniskor och lilla du
taxi, dörrvakt, krossat glas, bergochdalbanan och lilla jag
här är det som blev kvar

/Ingenting - bergochdalbanan

Det var varit händelserika dagar de senaste dagarna. Men det skriver jag mer om ikväll och lägger upp lite bilder. Nu är jag på Grankotten och hänger hos Tess och funderar över mitt liv. Eller nja, jag funderar mest på om jag ska orka hänga på till Pitchers eller inte och se fotboll. Jag lär väl inte titta så mycket eftersom fotboll inte är min favoritsport. Men med trevligt sällskap så kanske det blir kul!

På återseende!

Gårdagen






Ojdå..............








Dricka korsord och lösa kaffe!

Vännerna damp in vid 11-tiden till mitt residens och det skvallrades och tjattrades. Vi somnade alla på varsina ställen i lägenheten. Ankan kom hit och väckte oss med sitt glada humör och sedan blev det pizza för hela slanten och ytterligare skvaller. Vi hamnade återigen i lägenheten och låg på golv och i soffan och drack korsord och löste kaffe =) Anthony och Johan tittade upp på en trevlig visit och undrade om det var sådant vi tjejer gjorde en bakissöndag. Själva skulle de köpt en kebab och tittat på Rambo påstod de. Men vi sysselsatte oss med allmänbildade frågor, spå i händer och tyda varandras tecken. Jag blev tydligen Jord. Jordtecken är planerare och strateger. De är realistiska och har en förmågan att rationalisera, är bergfasta och pålitliga, praktiska och förnuftiga, med en hård inre kärna och ett djup i resonemang som går bortom känslorna och släpper fram konkret och objektivt tänkande. Krigare, ger inte upp, är hängiven, modig, ser och iakttar som en hög. Kan vara en hårding.


jag pizza

Gårdagen. What to say! Mer än att jag har bestämt mig för att inte vara bitter över att kärleken inte höll den här gången heller. I vilket fall var det ändå riktigt nice på korrefesten och på Björnis.

Nu ska kvällen spenderas med trevligt sällskap och Köping såklart. Sedan blir det nog lite spelkväll!

Dagens låt: Rolling Stones - Satisfaction

/Sofia

Dra mig baklänges!

I kväll mår jag mycket bättre! Känns nästan som om jag är frisk ju. Inte sjutton kan penicillinet hjälpt så snabbt?? Jag fick ju i och för sig större dos än normalt. Men ändå?? I vilket fall sitter jag här och tråkar en fredagskväll och har inte mycket annat att roa mig med än att sova, titta på tv och blogga. De två första har jag redan gjort tillräckligt. Så nu sitter jag här igen  =) Först vill jag börja med att gratta Danielsan till jobbet. Och säga att shiiit vilken sjuk dag du har haft, men tur att allt gick bra ändå!

Svampsoppan har jag ätit, men den var inte på långa vägar så god som Ankans. För hon gör en killer svampsoppa! Den är det sting i må jag säga!

Här är världens roligaste klipp!

http://www.roligaklipp.se/skateboardhund,12.html

Jag skrattar så jag gråter varje gång jag ser på det. Titta bara på så hur hunden försöker åka skateboard. Han svänger till och med! Hahahahaha. Klockrent!

Något annat skoj är, att trots att jag idag, pg.a att jag är sjuk och eländig ser ut som sju svåra år eller som något som katten har släpat in, så har jag fått komplimanger idag! Shit, jag som känner mig som tanten som knappt kan gå liksom, men skoj var det. Hahahaha.

Sen ska jag även gå tillbaka till min bittra sida lite. Klimathotet! Varför kan det inte hända något snart?? Det lär ju inte bli bättre med den blåa och ”brattiga” regeringen som har tagit över makten. Nej för fasen, nu måste det hända något: Höj bensinskatten och sätt ett bensinpris på 30:- litern. Inför gratis bussar och tåg. Låt de i glesbygden få reducerat bensinpris och reducerat pris på elbilar, inför trängselskatt i fler städer än Sthlm. Sänk priser på elbilar. Undervisa i skolan och på arbetsplatser så att alla får ett bättre miljötänkande. Tänk att vi människor, är dem som förstör denna och enda värld vi har. Är människan så otroligt egoistisk att så länge man har det som behagar en själv så är allt bra?? Är människan i sin natur ond?? Människan är egoistisk, leder det i detta fall till detsamma som ond?

Så har vi även de där Nissarna som härjar runt på Forsmark. Här är rapporten om säkerhetsbristen vid Forsmark. Det är kärnkraft vi pratar om! Läste i Maria Wetterstrands blogg hur hon liknade det vid Homer Simpsons på svenska kärnkraftverken. Vilket säkert är en bra men tragisk liknelse. På tv funkar det. Men tänk efter, det är kärnkraft! Herre min skapare, hur folk är trångsynta och egoistiska. Så länge vi får billig och effektiv el så blir det bra!

Homer2Homer1

Tack och hej!

/Sofia


Smärta ta mig tusan

I natt kl. 4 vaknade jag med den värsta smärta jag någonsin har känt i hela mitt liv!! På riktigt! Runt skulderbladet, axeln och nacken, men främst skulderbladet. Det gjorde så otroligt ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Försökte med allt, värktabletter, smörja på muskelgel, hade vetevärmare på ryggen, försökte stretcha. Gjorde allt för att det skulle försvinna, men utan resultat. Gick omkring här i min lägenhet och kände mig döende medans jag grät. Hade planer på att ringa akuten för det här var ju inte normalt! Sådan här smärta måste det vara när man föder barn hade jag i bakhuvudet. Jag ska då fan aldrig klämma ut en kotte (jo kanske någongång då!). Efter flera timmar lyckades jag till slut av någon konstig anledning i alla fall att somna. Då var klockan nog 6. När jag vaknade ringde jag vårdcentralen och har varit där nu och tagit prover. Det var nog inte halsfluss sa Fröken Doktor, men hon var orolig över den otroligt höga sänka som jag jag hade på blodprovet. Sedan var hon även orolig över smärtan i skulderbladet och började snacka om lunginflammation, men det är det nog inte. Men i vilket fall fick jag högre dos av penicillin är normalt, utifall allt! Nu är det bara att hoppas på det bästa. Har redan börjat knapra dessa tabletter och imorgon har jag förhoppningarna om att det ska vara putsväck!

Jag var även på ICA en sväng, skönt att man bor vägg i vägg med ICA när man mår så här. Och Tacka vet jag de färdiga goda rätterna som finns att köpa! Ikväll ska jag göra kantarellsoppa (färdig sådan) men jag har även egenplockade frusna kantareller i frysen jag ska häva i. Det kommer att bli mumma. Något som dock är riktigt frustrerande är att sitta här själv i lägenheten och glo! Fan, det är fredag liksom! Tanken var att jag skulle på bio idag, men för att inte smitta och för att kurera mig en extra dag stannar jag hemma. Blääää usch och fy! Dagarna har jag spenderat med olika typer av ordjaktsprogram och jag frågar mig varje gång jag ser dessa program om det verkligen inte är ett skämt??? Allvarligt, de saker de där programledarna kläcker ur sig är helt ofattbara. Vad är det egentligen för folk de hittar?? Den enda jag har gillat som håller ett sådant program är Dajana Lööf som har haft Nattöppet på Tv4 innan.

Nu har jag skrivit av mig tillräckligt om mitt nedrans hälsotillstånd. Så nu till roligare saker!

Om 6 dagar ska jag till Sälen =) Det blir torsdag-söndag. Vi är ett gäng på sex tjejer som ska dit igen! Jag tror det kan bli mycket mycket mycket skoj. Plus att jag får använda mina nyinköpta skidor! Denna gång kanske jag även kan åka lite mer skidor än vad jag gjorde då jag var där under nyår! Man kanske även kan hinna med en afterski denna gång??? =)


Idag har jag äntligen lyssnat på lite musik igen. Och kan därför utse dagens låt. Tack Tess.

Dagens låt: Give into me (ridin high mix) - Takida


Jag är bitter!!

Ja! Jag är bitter! Bitter än den bittraste tanten som jag hade som granne i min förra lägenhet. Jag är som Tobbe K (Tobbe i Köping), ont i hela kroppen, det har gått sönder! Varje gång jag reser mig upp bultar mitt huvud så det känns som om det ska gå i bitar. Mat kan jag knappt få i mig för halsen gör så ont, varje gång jag ska svälja rinner tårar! TYCK SYND OM MIG!!! Jag har förhoppningar att Tobbe (inte Köping) ska komma o göra allt bra ikväll! Idag är febern dock bara runt 38 grader, igår var det 39. Så det tar sig sa mordbrännaren. Idag skulle jag nog likna mig som en säck potatis: ful och eländig!

potatis

Som om inte detta var nog! Idag fick jag hem ett brev om en av mina största fobier. Svimmar varje gång och jag hatar det över allt annat. Gynekologisk cellprovtagning. Oooooo nu ska jag behöva våndas över detta i flera veckor med! Fan! "Alla kvinnor mellan 23 och 59 år blir erbjudna gynekologisk cellprovtagning. Provet ger möjlighet att upptäcka förändringar som kan leda till cancer i livmoderhalsen. Genom regelbundna provtagningar kan utvecklingen till cancer upptäckas, åtgärdas och förhindras."


Elfen flyttar idag från madrassen på mitt golv. Tråkigt, för nu när jag har varit sjuk har det varit kul med sällskap. Även om jag kanske inte varit så sällskaplig direkt. Men ändå!

Jo något som är lite skoj då iaf! Det är att skidorna är mina! Skulle in i slutet på veckan och hämta dem. Men det får bli nästa vecka då! Ett bra pris fick jag med. Känns rätt gött faktiskt!

Nu ska jag krypa till soffan, dra en filt över huvudet och hoppas på att nästa gång jag vaknar, så är det fredag och jag är pigg som den piggaste av de piggaste!

/Sofia